Ce repede trece timpul! Parcă acum doi ani găzduiam primul eveniment cu invitaţi de marcă, la librăria St.O.Iosif din Braşov, parcă acum câteva luni lansam primul artist sub culorile Libris, parcă zilele trecute puneam în scenă primul şi singurul târg de carte din oraşul de la poalele Tâmpei.

Şi totuşi s-au scurs aproape două decenii de când suntem pe piaţă, răstimp în care ne-am pastrat pasiunea pentru cultură, răstimp în care n-am încetat să credem că putem face mai mult, că trebuie să ne maturizăm şi să ne sincronizăm cu nevoile actuale ale cititorilor noştri mai vechi sau mai noi.
2009 a fost anul unei provocări fără precedent, pentru echipa Libris: am lansat o librărie online care ne-a întrecut aşteptările şi ţinem să vă mulţumim pentru interesul de care aţi dat dovadă. Conectarea la spaţiul virtual ne-a crescut exigenţele şi, implicit, nevoile, până într-acolo încât am hotărât că avem nevoie de un depozit de carte mai mare şi chiar de un spaţiu de prezentare mai generos. Pentru o librărie independentă, un asemenea plan “în avalanşă” este poate cel mai frumos vis pe care-l puteam avea, este ceva impresionant.

Dar n-am fi luat astfel de decizii capitale, dacă n-am fi simtit că avem alături de noi o comunitate care să ne susţină. De aceea ne simţim datori acum, când cel mai recent proiect de proporţii a început să prindă contur, să ne deschidem şi mai mult către voi, cei care aţi făcut posibilă toată această transformare. Inaugurăm aşadar blogul Libris, cea mai la îndemână soluţie de a veni în întâmpinarea vizitatorilor noştri de pretutindeni şi cel mai potrivit şi prietenos mod de a intra în dialog cu ei.

Vă place să citiţi? Şi nouă! Şi, la fel de mult,  ne place să vorbim despre ce citim! Credem că experienţa unei lecturi, a unui film bun sau a unui album de calitate merită împărtăşite!

De aceea, noi vom vorbi despre toate acestea şi despre evenimentele pe care le vom organiza şi ne dorim ca şi voi să faceţi la fel, să deveniţi nu doar parteneri, ci chiar iniţiatori ai dialogului. Pentru că nu vrem să fim nişte simpli vânzători care livrează nişte produse unor cumpărători, mai degrabă preferăm să fim o comunitate de cititori care-şi lanseaza invitaţii reciproce la lectură. Şi avem unde să o facem, căci Libris are de azi blog!

7 Responses

 1. Felicitari intregii Echipei Libris Brasov pt profesionalismul de care da dovada.
  Se vede ca puneti suflet in ceea ce faceti.
  Va multumim,colaboram f.bine cu voi,
  Mult succes mai departe!
  V.Roman,Iasi.

 2. blog.libris ????
  Felicitari !!
  Se pare ca nu trece o zi fara sa apra ceva nou la Libris Bv.
  Abia astept luna martie pentru targ.
  Va felicit si va doresc numai bine in continuare.
  Ioana Bv.

 3. BRAVO Libris Brasov ! Imi place de voi, in tot ceea ce faceti vad profesionalism. Si mai ales decizia voastra de a recurge la varianta online este de admirat. Se vede aici infuzia de tineret in echipa Libris, cei care percep mai bine viitorul unei afaceri. Bravo lor si voua tuturor. Daca mergeti in continuare tot asa, nu vad pe altcineva, in Brasov cel putin, sa va faca concurenta. Va doresc succes si va promit ca va voi urmari. Asta inseamna ca nu va voi lauda neaparat, ci voi fi si un critic (obiectiv) daca situatia o va impune. Oricum, ma simt mandru ca Brasovul are asa ceva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *