După ora 14, scena a aparţinut definitiv folclorului. Orchestra „Ţara Bârsei”, condusă de Petrişor Varga şi-a luat în primire locurile cuvenite şi nu s-a oprit din doinit decât la încheierea programului de Târg. Artiştii promovaţi de Libris şi nu numai, susţinuţi de un asemenea entuziasm instrumental, nu s-au lăsat nici ei mai prejos şi au oferit interpretări pline de patos. Publicul a primit chiar încurajări să nu stea deoparte, să joace în voie, căci oriunde muzica încântă urechea, tot acolo picioarele dănţuiesc. Şi-au lansat albumele Alexandru Pugna, Manole Barna, Maria Butilă, Ionela Moruţan, Antonela Ferche Buţiu, Domnica Dologa, Ana-Maria Ardelean, Tavi Bălăşcău, Rozalia Opresa şi Marilena Albu, toţi sub culorile Libris. N-a lipsit nici Iuliana Bularca susţinută de Asociaţia Culturală „Ţara Bârsei” care a cântat piese de pe albumul „Doină cânt că doina-mi place”. Ansamblul „Măgura” din  Codlea a făcut o demonstraţie măiastră de sincronizare iar recitalurile Luciei Potra şi al lui Petrică Mureşan n-au contenit până aproape de ultimul ceas al marelui eveniment din Aula Universităţii Transilvania.

Lucia Potra în recital – mai multe poze pe siteul libriscultural

Petrică Mureşan în recital – mai multe poze pe siteul libriscultural

Maria Butilă în recital – mai multe poze pe siteul libriscultural

Domnica Dologa in recital – mai multe poze pe siteul libriscultural

Alexandru Pugna in recital – mai multe poze pe siteul libriscultural

Undeva, spre ora 17, domnul Doru Munteanu, doamna Silvana Enache şi domnul Virgil Oniţă au anunţat încheierea oficială a ediţiei 2010 a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov. S-au adresat mulţumiri şi s-au exprimat convingeri de continuitate în privinţa acestei minunate desfăşurări de artă, cultură şi pasiune prin care, de şapte ani, căutăm să-i încântăm pe toţi acei ce se consideră prieteni ai cărţilor şi ai frumosului.

Sperăm că ediţia din acest an a fost la înălţimea aşteptărilor şi sperăm că am reuşit să sfidăm, prin diversitatea şi abundenţa evenimentelor şi a ofertei, nu atât de fericitul climat economic pe care îl simţim cu toţii zi de zi. Ne cerem scuze pentru eventualele ezitări sau scăpări (pe care puteţi să ni le aduceţi la cunoştinţă cu toată încrederea), mulţumim participanţilor, sponsorilor şi nu în ultimul rând, publicului numeros care ne-a vizitat. Punem punct aici cronicii sumare pe care am încercat să o ţinem pe toată durata târgului iar la anul, o luăm de la capăt,  cu literă mare şi prefix nou… căci Libris împlineşte 20 de ani existenţă, aniversare care va fi reflectată şi în desfăşurarea ediţiei a opta a târgului de carte de la Braşov.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *