Astăzi, la Librăria Şt.O.Iosif din Braşov, în compania unui colectiv de profesionişti desăvârşiţi, a avut loc lansarea cărţii profesorului Aurel Teodor Moldovan, intitulata „Drept Penal – Partea Generală”.

La eveniment au fost prezente persoane cu notorietate în domeniul juridic, printre care Cristinel Murzea, Decanul Facultăţii de Drept şi Sociologie din cadrul Universităţii Transilvania Braşov, profesorii Alexandru Ionaş şi Tănase Joiţa, precum şi Florin Andreescu, directorul Editurii Lux-Libris sub sigla căreia a apărut volumul.
Lucrarea domnului Moldovan se dovedeşte cum nu se poate mai oportună, prin caracterul ei lămuritor, în contextul în care România îşi menţine încă statutul de ţară cu trei coduri penale, după cum a observat Tănase Joiţa, fostul procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie.

Aşa cum au subliniat profesorii Ionaş şi Murzea, abordarea domnului Moldovan reprezintă rezultatul unei pregătiri teoretice temeinice, completată de o experienţă juridică îndelungată. Remarcabilă, deşi nedesăvârşită în prezenta ediţie a lucrării, după mărturisirile autorului, rămâne ambiţia de se conforma standardelor metodologice care definesc de ceva timp încoace şi în România, alcătuirea lucrărilor în domeniul dreptului: adoptarea unei perspective comparative. Provocarea cu care s-a confruntat profesorul Moldovan s-a dovedit a fi dublă: pe de o parte redactarea lucrării a trebuit să facă paralele cu legislaţia europeană şi pe de altă parte a trebuit să se raporteze la ambele variante de cod penal autohton: atât cel în vigoare, precum şi proiectul care va fi adoptat curând. În vreme ce confruntarea cu prima provocare nu a fost exhaustivă (deşi autorul a promis că viitoarea ediţie a cărţii va beneficia de completările de rigoare), referinţele comparative la cele două coduri penale au beneficiat de un tratament amănunţit, de o analiză care a nu doar a surprins neajunsurile noului proiect de cod penal, ci a oferit în acelaşi timp şi soluţii teoretice.

Un instrument util deopotrivă specialiştilor şi studenţilor, volumulul lui Aurel Teodor Moldovan, Drept Penal-Partea Generală, apărut la Editura Lux Libris, stă şi la dispoziţia clienţilor libris.ro

Cartea poate fi comandata online pe www.libris.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *