Zilele trecute, câţiva tineri entuziaşti ne-au vizitat la librăria Şt.O.Iosif de la Braşov şi ne-au întrebat dacă nu vrem să ne alăturăm proiectului Oraşul Citeşte, orasulciteste.ro. Zvonurile se adevereau, ideea lecturilor urbane părea să prindă formă şi la poalele Tâmpei. Normal că am acceptat!  Despre ce ar fi vorba?

Lecturi Urbane este un proiect de implicare civică iniţiat de civika.ro ce are scopul de-a promova lectura în locurile publice şi în mijloacele de transport în comun – în particular şi actul cititului în general.

Pe 18 aprilie, la ora 13 (urmăriţi actualizările aici, ca să fiţi la curent cu ultimele modificări în privinţa datei şi orei), toţi cei cărora li se pare interesantă ideea sau toţi cei care sunt curioşi sunt  aşteptaţi  în Piaţa Sfatului ca să se alăture mulţimii de … cititori (după ce aţi completat formularul care se găseşte aici). Căci lumea se întâlneşte ca să citească. Pur şi simplu, se deschid cărţile într-un loc public şi ne savureaza  o lectură agreabilă. Dacă nu ai un titlu grozav la îndemână, dacă te-ai săturat de propria bibliotecă sau dacă vrei să fii surprins, vino să beneficezi de recomandări variate. Căci organizatorii vor împărţi cărţi tuturor celor care promit să le răsfoiască. De unde atâta dărnicie, mai ales în vremurile acestea de criză?  Tot de la cititori, căci proiectul se bazează  pe generozitatea publicului. Donezi cărţi şi primeşti cărţi (desigur nu e obligatoriu să donezi ca să primeşti, dar cu cât sunt mai mulţi donatori, cu atât oferta e mai bogată).

Echipa care a pus la cale lecturile urbane la Braşov a pregătit o cutie şi la librăria Şt.O.Iosif, unde puteţi să vă aduceţi propria contribuţie la susţinerea interesului pentru lectură. Fă-ţi ordine în rafturi, oferă şi altora şansa să participe la plăcerea pe care ai trăit-o în timp ce ai parcurs un titlu bun, popularizează cititul! Cărţile sunt făcute să treacă din mână în mână, aşa că te aşteptăm să le repui în circuitul cunoaşterii  Doamna Ana Oniţă, Director General Libris Braşov a luat deja iniţiativa în campania de donare a cărţilor.

Mai multe despre proiectul aflat în derulare găsiţi pe blogul organizatorilor şi pe facebook.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *