Am fost cam ocupaţi în acest sfârşit de săptămână pentru că ne-am apucat de inventar şi am făcut şi ordine prin librărie. Asta nu ne-a împiedicat însă, duminica pe la ora prânzului să luăm o mică pauză de la număratul cărţilor şi ştersul prafului ca să dăm o fugă în Piaţa Sfatului şi să vedem cum se desfăşoară prima ediţie a Lecturilor Urbane http://orasulciteste.ro/ la Braşov. Vremea a fost minunată, o adevărată invitaţie la plimbare iar centrul vechi al oraşului s-a dovedit, ca de obicei, o destinaţie preferată pentru promenada de weekend a braşovenilor. Aglomeraţia a fost de bun augur pentru cei de la oraşul citeşte brasov.orasulciteste.ro care au întâmpinat un public curios şi disponibil să se alăture pornirii neobişnuite pentru unii, naturale pentru alţii de a răsfoi o carte în aer liber

Fântâna arteziană din faţa Muzeului de Istorie a fost epicentrul desfăşurării… voluntarii şi cititorii recrutaţi la faţa locului s-au aşezat pe ghizdurile fântânii şi pe băncile dispuse concentric în jurul acesteia şi au deschis cărţile, cot la cot. Printr-un gest atât de simplu şi de silenţios s-a transmis însă un mesaj cât se poate de convingător lectura în locurile publice este binevenită! În tot acest timp, organizatorii au umblat neobosiţi, împărţind volume şi lămuriri trecătorilor. Presa a fost şi ea prezentă, am reperat câteva feţe cunoscute de la cele mai importante ziare şi televiziuni locale… jurnaliştii nu au avut cum să ocolească un asemenea eveniment cultural.

Am fost încântaţi să aflăm că ediţia Lecturilor Urbane de la poalele Tâmpei a depăşit aşteptările. S-au strâns peste 500 de cărţi, s-au mobilizat o mulţime de voluntari, s-a făcut promovare pe toate canalele. La final, puţini din cei prezenţi în Piaţa Sfatului au plecat nelecturaţi sau fără vreo surpriză beletristică… din păcate noi ne-am numărat printre aceste exceptii, deoarece a trebuit să ne întoarcem la deloc surprinzătorul haos pe care l-am eliberat in librarie, la jumătatea inventarului, căruia i-am pus capăt de abia spre seară.
Felicitări tuturor celor care s-au implicat în acest proiect remarcabil! Libris sprijină în continuare lectura: vă aşteptăm să donaţi cărţi la librăria Şt.O.Iosif, în cutia care poartă de acum cunoscutul banner al iniţiativei derulate de oraşul citeşte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *