Anotimpul nu se cunoaşte neapărat după vremea de afară. De pildă, în ultimele săptămâni fără un calendar la îndemână n-am fi putut fi convinşi că e vară aşa cum o cunoaştem din rapsodiile lui Topârceanu, cu frunziş de salcâmi legănat în soare sau cu pământ adânc şi liniştit … uitându-ne pe geam mai degrabă vedem o palidă amintire a unor desfăşurări atmosferice tulburi, ecuatoriale, cu promisiuni calde, umezeală în aer până la prânz şi destrăbălare ploioasă în fiecare după amiază.

Iar dacă vremea nu e deloc convingătoare în lămurirea problemei anotimpului pe care îl traversăm, preocupările semenilor par a fi indicii mai de încredere . Turiştii cu aparate de fotografiat, rucsacurile burduşite purtate în spinare, aglomeraţie la gară şi în aeroporturi şi desigur… agitaţia din librării îţi sugerează că oamenii înfruntă capriciile naturii cu eterna putere a obişnuinţei… în fond, iulie şi august sunt recunoscute tacit sau explicit drept perioada concediilor, o perioadă în care cartea îşi reafirmă importanţa.

Pentru unii cartea este un accesoriu oportun care să-ţi mai petreacă din minutele de aşteptare petrecute pe peron sau care să te ţină concentrat în vreme ce soarele îşi face de cap peste pielea întinsă la plajă. Pentru alţii, lectura este însoţitorul de nelipsit al unui concediu, este salvatorul unei zile mohorâte sau a unei dispoziţii prea melancolice. Fie că e strecurată în bagajul mare, fie că e ţinută la îndemână, în rucsac sau în poşetă, fie că te pregăteşte de culcare sau te binedispune dimineaţa, cartea rămâne alături de tine, oriunde ai fi. Lectura nu are alt „acasă”, decât în compania ta. De aceea, chiar şi atunci când pleci în concediu, cartea nu poate fi părăsită, ea te antrenează, te ajută să te regăseşti, să trăieşti senzaţii intense, să visezi. Fie că eşti o minte motivată care nu-şi poate neglija preocupările de autodezvoltare, fie că eşti o minte reflexivă care îşi îngăduie mereu răgazuri de filosofare, fie că eşti o minte imaginativă ce adoră să evadeze în ficţiuni antrenante, fie că eşti un vânător plăceri neastâmpărate, fie că eşti un romantic incurabil, găseşti tot ce ai nevoie pe www.libris.ro. Şi dacă ne e permis, avem chiar şi oareşice sugestii.

Pe www.libris.ro ţi-am potrivit câteva combinaţii de lectură, la un preţ special (20% reducere) care să-ţi aducă ceea ce îţi doreşti într-o vacanţă.

Pachetul MINŢI MOTIVATE
Pachetul MINŢI REFLEXIVE
Pachetul MINŢI NEASTÂMPĂRATE
Pachetul MINŢI IMAGINATIVE
Pachetul MINŢI ROMANTICE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *