O viaţă acaparată de griji cotidiene, de mici ispite (fie că acestea îmbracă forma posesiilor materiale sau a reuşitei sociale) care se pot transforma în obsesii, sub presiunea mediatică a culturii de consum şi a culturii motivaţionale. O viaţă în care implementăm modele de existenţă, valori şi aspiraţii de la cele mai deşarte figuri. O viaţă care cultivă nemulţumirea perpetuă, atât faţă de sine cât şi faţă de cei din jur. O viaţă care ne apasă, prin exigenţele perfecţioniste, prin sentimentul de confuzie, prin faptul că ne oferă mereu răspunsuri înşelătoare la întrebările fundamentale legate de aflarea împlinirii şi fericirii. O viaţă care ne trăieşte, care ne transformă în prizonieri ai unui model impersonal de existenţă, iată pericolul care planează asupra noastră, în societatea contemporană.

În asemenea vremuri este mai important ca oricând să ne cunoaştem pe noi înşine, să ne acordăm răgazul descoperirii propriei autenticităţi, să devenim, aşa cum sugerează Anatol Basarab https://www.facebook.com/profile.php?id=100000501469776 gospodari peste ceea ce ne este dat, peste propriul potenţial cu care suntem înzestraţi şi pe care doar noi, în calitate de beneficiari putem să-l administrăm cel mai bine. Doar aşa vom reuşi să devenim autonomi, adică să ne trăim viaţa, în loc să ne lăsăm trăiţi de ea.

Absolvent al Facultăţii de Psihologie, numerolog şi cunoscător al tradiţiilor ezoterice (până la urmă un ansamblu de instrucţiuni de utilizare al produsului numit om) Anatol Basarab   https://www.facebook.com/profile.php?id=100000501469776 semnează un volum care îndeamnă, la fel ca maxima delfică grecească la autocunoaştere, la aşezarea pe calea armonizării cu lumea prin explorare de sine.

VINERI, 6 AUGUST, ora 14, la Librăria Şt.O.Iosif din Braşov, lansăm volumul VIAŢA CARE NE TRĂIEŞTE (Anatol Basarab, Editura Irecson, 2009) în prezenţa autorului. Vă aşteptăm!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *