Iată o întrebare demnă de cunoscutul şi nemuritorul Radio Erevan: Este adevărat că românii au luat un premiu la un concurs de frumuseţe armean? Natural, v-aţi aştepta la un răspuns de tipul: „în principiu da, dar….” şi apoi o continuare care să frizeze ridicolul. De data asta bancul se transformă în descriere optimistă a realităţii care ne face să ne simţim la fel de bine, doar că nu din raţiuni comice. Aşadar, este adevărat că românii au luat un premiu la un concurs de frumuseţe armean? Răspuns: în principiu da, dar nu doar un premiu ci două şi nu la un concurs armean, ci la un concurs internaţional de frumuseţe care s-a ţinut întâmplător taman la Erevan.

Tânăra braşoveancă Andrada Fliundra a reamintit lumii că româncele sunt demne să rivalizeze în ringul frumuseţii şi al prezenţei de spirit la cel mai înalt nivel, câştigând locul al doilea dar şi premiul Miss Elegance la concursul internaţional Miss 7 Continents, desfăşurat în Armenia, la care au participat 40 de candidate. Şi dacă Andrada Fliundra a impresionat juriul apelând la limbajul universal al frumuseţii, concurenta ţării noastre a jucat şi rolul unui adevărat ambasador cultural, prin promovarea imaginii României şi prin afirmarea identităţii noastre culturale. Alaturi de Andrada în acest demers au fost Primăria Oraşului Ghimbav (care i-a pus la dispoziţie tricolorul românesc), Anca Maxim (care i-a creat ţinutele vestimentare) şi Asociaţia Libris Cultural (care a ajutat-o să-şi pregătească costumul naţional cu care Andrada a atras nenumărate priviri). De asemenea cuceritoarea domnişoară a împărţit organizatorilor şi celor prezenţi o mulţime de CD-uri şi DVD-uri cu muzică tradiţională românească puse la dispoziţie de aceeaşi Asociaţie Libris Cultural. Ne bucurăm pentru succesul Andradei şi mai ales pentru faptul că iată, frumuseţea a devenit un mijloc de încredere de promovare inclusiv a culturii româneşti. Mai multe despre Andrada Fliundra şi reuşista ei puteţi afla în articolul publicat de ziarul Monitorul Expres.

Şi pentru că tot am citit ştirea despre minunata victorie în cotidianul braşovean Transilvania Expres, merită să încheiem în nota umoristică prin care radioul armean şi-a câştigat notorietatea. Să ne întrebăm: este adevărat că toate frumuseţile participante au părăsit Armenia după concurs? În principiu da, mai puţin steagul României care flutură în continuare în piaţa centrală din Erevan, deoarece gazdele l-au considerat a fi prea frumos pentru a-l mai înapoia proprietarilor.

6 Responses

  1. Andrada nu este doar o fata frumoasa, este o persoana cu un suflet minunat ! Debordeaza de energie si are un zambet fermecator.Sunt mandra ca te cunosc si esti prietena mea!!!!!!

  2. Ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place! Ne mandrim cu tine, Andrada, fata frumoasa cu inima de adevarat roman! Sa nu uitati niciodata, fara teama, va spun drept: aceasta frumoasa fata este si tare desteapta!
    Succes, Andrada!
    Cu pretuire
    Rodica Elena Lupu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *