O veche vorbă prezidenţială ne amintea că iarna nu-i ca vara. Noi am completa: vara nu-i ca toamna. N-ar trebui să uităm că dimineaţa nu-i ca seara, prânzul nu-i ca  micul-dejun (deşi pentru unii este, din păcate… adică absent) şi desigur, că seara nu-i ca noaptea (chiar dacă e la fel de întuneric). V-aţi plictisit, batem câmpii?  Nu ne-am gândit să facem un catalog cu truisme. Mai adăugăm unul şi am terminat: nici o zi nu trece fără să citim.  Ce lucru mare am spus?

Viaţa noastră e plină de repetiţii. Soarele răsare şi apune, trupul cere de mâncare şi mintea aşijderea. Unele lucruri nu se schimbă niciodată, dar se pot întâlni în mod fericit. Şi dacă tot ne organizăm preocupările şi activităţile în funcţie de momentele zilei, dacă tot potrivim dimineţile sau serile cu mesele care ne astâmpără foamea, de ce nu le-am potrivi şi cu întreţinerea stărilor de spirit?  Chiar dacă nu putem transforma fiecare mic-dejun sau prânz într-un festin memorabil, putem să îi adăugăm stropul de lectură care să dea varietate şi să ne învioreze obişnuinţele de zi cu zi.

Lucrurile fireşti pot căpăta un caracter fermecător, în combinaţiile adecvate. Alături de hrana trupului, la orele potrivite, stă şi hrana minţii în ton cu dispoziţiile momentului. Acum în miez de toamnă, când, copleşiţi de activităţile şi grijile zilnice, încă mai suntem cu gândul la vacanţa care s-a sfârşit recent, putem să ne facem ziua mai buna, să ne reinventăm rutina care ne plictiseşte, cu ajutorul lecturii

Pe www.libris.ro găseşti sugestiile noastre în acest sens, la un preţ special:

Dimineaţa avem nevoie de  „ZÂMBETE MATINALE”

La prânz ne pregătim pentru un   „PRÂNZ ENERGIZANT”

După amiaza nu lipseşte  „CEAIUL DE LA ORA 5”  (fără snobisme)

Când se întunecă afară ne pregătim de  „SERI VISĂTOARE”

Dacă nu avem somn, petrecem  „NOPŢI ANTRENANTE”

Şi dacă ne amintim că suntem cititori de secolul XXI, ne potrivim singuri  lecturile cu momentele zilei, in atmosfera (post)moderna a pachetului DINCOLO DE ZILE ŞI NOPŢI”

Un răspuns

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *