După o zi încărcată, la slujbă sau la şcoală, de abia aşteptăm să ajungem acasă, să ne abandonăm unei forme de divertisment din care să lipsească rutina stresantă a fiecărei zile. Când vine seara ni se pare cam greu să includem în vocabularul activităţilor noastre cuvinte ca „muncă” sau „profesori”. Ele trimit cu gândul la responsabilitate, efort, treabă serioasă şi solicitantă, idei destul de nepotrivite cu imaginea nocturnă bogată în relaxări şi delectări de tot soiul.  Dar, puse în contextul potrivit, munca şi şcoala pot căpăta valenţe atractive, chiar şi când soarele se pregăteşte de scăpătat. Mai ales dacă e vorba despre secretare atipice  şi profesori care nu stau la catedră.

Se ia un roman despre generaţia corporate din România, adică se vorbeşte ficţional despre munca pe meleagurile mirotice (cu toate dimensiunile ei comice pitoreşti şi tragice) şi se lansează în compania câtorva reputaţi profesori braşoveni, într-o după amiază agreabilă (sau seară… de acum e toamnă, se înserează tot mai repede) în cadrul unui şir de evenimente deja cunoscut pe plan local SERILE FACULTĂŢII DE LITERE (evenimente la care se lansează dar se şi dezbat volumele autorilor braşoveni). Este rândul Ştefaniei Mihalache şi al romanului ei avertisment (care nouă ne-a plăcut tare mult) să deschidă discuţii ce se anunţă a fi interesante.

MIERCURI, 27 octombrie, 0ra 17, suntem parteneri la organizarea lansării romanului Ştefaniei Mihalache POEMELE SECRETAREI, la Casa Baiulescu din Braşov, alături de Editura Cartea Românească,  Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov şi de Biblioteca Judeţeană George Bariţiu.

Vor prezenta Caius Dobrescu, Adrian Lăcătuş, Georgeta Moarcăş.

VĂ AŞTEPTĂM!

ŞTEFANIA MIHALACHE (n. 15 august 1978, Braşov) este absolventă a Facultăţii de Litere, Universitatea Transilvania, Braşov. Master în studii de gen şi cultură, Universitatea Central-Europeană, Budapesta, cu teza Narratives of Masculinity. Negotiating the Border in Bram Stoker’s Dracula.

Debutează în volumul colectiv Junii 03, Antologia tinerilor prozatori braşoveni, editat de revista Interval, 2003. În anul 2004, debutează editorial cu volumul Est-falia, Editura Paralela 45. Romanul este nominalizat la Marile Premii Prometheus, ediţia a IV-a, categoria Opera Prima.

A publicat proză şi recenzii în revistele: Pana mea, Vatra, Observator Cultural, Time Out. În prezent este colaborator la Dilemateca şi Noua literatură. A lucrat ca scenaristă la MediaPro Pictures, Bucureşti. Din octombrie 2009 este doctorandă a Facultăţii de Litere, Universitatea Bucureşti, cu o teză pe tema copilăriei în proza de după 1989, coordonată de prof.dr. Eugen Negrici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *