Citim cărţi care ne impresionează. Şi cu cât ne impresionează mai puternic, cu atât încercăm să păstrăm mai mult din ele după ce le-am închis coperţile, să întârziem acea despărţire pricinuită de uitare, care din fericire nu e niciodată definitivă, atâta timp cât există posibilitatea recitirii. Memoria are şi ea ochi pe care se imprimă peisaje,  oraşe superbe, scene emoţionante, are urechi în care răsună conversaţii decisive ale personajelor de care ne îndrăgostim, are degete care ating textura ţesăturilor vechi şi pe cea a fructelor şi plantelor exotice pe care le întâlnim în cărţi. Memoria simte, la fel de intens, când e pusă din nou în contact cu obiectele care i-au stârnit interesul, când se reîntâlneşte cu acele cuvinte capabile să evoce cele mai diverse senzaţii.

Căutăm să vă răsfăţăm memoria, să o aducem acolo unde îi place să zăbovească, între marile cărţi care v-au provocat trăiri intense şi pe care, tocmai de aceea vi le amintiţi.  Lansăm o serie de concursuri pe facebook. Noi vă sugerăm prezentări de personaje, de locuri sau pregătim citate pe care voi aveţi ocazia să le recunoaşteţi… în fond, să vă lămuriţi dacă v-aţi despărţit cum se cuvine de o anumită carte, adică memorabil  sau dacă e cazul să vă reîntâlniţi ca vechii prieteni care nu s-au mai văzut de ceva vreme şi care au atâtea să-şi spună.

Tot ce aveţi de făcut este să urmăriţi, pe facebook,  WALL-ul Libris-ului în fiecare zi din săptămână şi să postaţi răspunsul corect (autorul şi titlul cărţii) la post-ul în care apare descrierea sau citatul. Primul răspuns corect va fi premiat cu o carte pe care v-o puteţi alege de aici.

Câteva aspecte legate de regulament:

1) Câştigătorul este desemnat exclusiv pe criteriul primului răspuns corect ( adică precizarea corectă a autorului şi a titlului).

2) Câştigătorul are dreptul să-şi aleagă o carte din lista de premii pregătită de www.libris.ro .

3) Câştigătorul recunoscut de www.libris.ro  (printr-un comentariu de felicitare) va fi solicitat de echipă (printr-un mesaj pe FB) să trimită un mail la adresa contact@libris.ro , în care să precizeze titlul ales, datele de contact şi adresa de livrare.

4) Premiul va fi trimis prin Poşta Română, costurile de expediţie sunt suportate de www.libris.ro .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *