Vin sărbătorile de iarnă, vin  acele seri miraculoase, cu ninsori care aştern liniştea, cu brazi împodobiţi, cu cadouri lângă ornamente, cu ospăţuri aburinde, cu multe colinde, cu bucurii şi planuri optimiste pentru anul care urmează. Dar mai e ceva timp până atunci. Până acum cerul nu e prea darnic cu zăpada iar armonia şi spiritul festiv se dovedesc a fi deocamdată promisiuni de actualizat la momentul potrivit.

Luna decembrie de abia a început şi mai avem de trecut proba de foc a  agitaţiei dinainte de sărbători. Avem multe pregătiri de făcut iar goana după cumpărături ne va pune, ca în fiecare an, răbdarea la încercare. Înghesuiala şi aglomeraţia vor fi la ordinea zilei. Şi n-ar fi de mirare ca toată această alergătură să ne facă să  uităm de spiritul sărbătorii, tocmai înainte de celebrarea Crăciunului. Însă n-ar fi rău să nu pierdem nicicând din vedere (nici măcar când ne apucă mizantropia, în mijlocul înghesuielii din magazine) că ne pregătim de sărbătoare mai degrabă decât de competiţie.

Americanii (de fapt,  protestanţii în general) au un calendar foarte popular, Advent Calendar care  ţine evidenţa unei singure luni, anume a lunii decembrie, numârând toate cele 24 de zile până la Crăciun. Un asemenea calendar anticipativ ne aminteşte în fiecare zi de evenimentul pe care urmează să-l sărbătorim.

Noi nu ne-am gândit să  numărăm zilele până la sărbătoarea Naşterii Domnului, dar ne-am gândit să vă ţinem viu spiritul sărbătorii, prin şase combinaţii de lectură, fiecare depânând un capitol din frumoasa poveste a Crăciunului.

Aşadar iată propunerile noastre pentru Povestea Crăciunului în 6 pachete la preţ special cu 2o% reducere:

GENEROZITATE – de Crăciun facem declaraţii de preţuire prin dăruire.

DRAGOSTE – dragostea este cadrul în care sărbătoarea prinde viaţă.

FAMILIE – bucuria se împărtăşeşte alături de cei dragi.

TRADIŢIE – ea ţine aprinse reperele continuităţii oricărei sărbători.

COPILĂRIE– îţi mai aminteşti cum a fost…?

PIETATE– Naşterea Domnului ne aminteşte de iubirea dumnezeiască.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *