Probabil că nu sunt mulţi cei care au auzit de Ion Mureşan. Publică poezie (şi câţi mai au timp să citească poezie, când sunt prea preocupaţi să o scrie?), în volume deloc groase (care se topesc în economia competitivă a rafturilor din librării), o dată la 10-20 ani (câţi îşi mai aduc aminte?). Pare o reţetă infailibilă de a rămâne invizibil sau, de a deveni un autor cult, un autor care se dezvăluie doar celor care au răbdarea şi, probabil norocul, să caute si sa gaseasca bijuterii literare autentice.

Un reper pentru generaţia tânără a poeţilor contemporani (Dan  Coman sau Claudiu Komartin), un autor elogiat de critică, Ion Mureşan, pe care Marius Chivu îl consideră unul din marii poeţi vizionari, tocmai şi-a publicat ultimul volum de versuri.

Vineri, 4 FEBRUARIE 2011, la ora 17, la Librăria Şt.O.Iosif Braşov, lansăm volumul de poezii CARTEA ALCOOL (Editura Charmides), în compania autorului, Ion Mureşan. Vor prezenta profesorii de la Facultatea de Litere din Braşov, Adrian Lăcătuş şi Andrei Bodiu. Lansarea va fi urmată de un recital susţinut chiar de Ion Mureşan.

Vă invităm să asistaţi la un moment editorial care vine, se pare, o dată la 10 ani şi care e cu atât mai preţios.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *