Deşi a cochetat cu studiul ştiinţelor naturale, cu cel al biologiei şi nici călătoria peste graniţe nu i-a fost străină, Adriana Lisandru a demonstrat că, odată ce ai auzit chemarea poeziei, nu poţi decât să îi răspunzi, mai devreme sau mai târziu… chiar şi plecată din ţară, Adriana Lisandru a continuat să publice versuri, atât în revistele autohtone (Singur-Târgovişte, Feed-Back-Iaşi, Verso-Cluj-Napoca, Astra-Braşov) dar şi în reviste de peste hotare (Agerro-Stuutgart).   Poate nu întâmplător, poeta născută în judeţul Neamţ, dar stabilită la Braşov, după o şedere de mai bine de 10 ani în străinătate, şi-a deschis în anul 2000 un magazin de bijuterii de argint. La mijloc stă  aceeaşi pasiune pentru detalii preţioase, atent şlefuite, păstrând acea menire nobilă a înfrumuseţării vieţii, comună obiectelor de podoabă dar şi poeziei.

După ce a debutat acum 3 ani, prin volumul „De-a Baba Oarba”, publicat la Editura Arania Braşov, Adriana Lisandru revine, la Editura Grinta,  cu o nouă colecţie de poezie intitulată „Despre ea, niciodată * Sur elle, jamais” (ediţie bilingvă – traducerea în franceză aparţine Letiţiei Ilea).

Vineri, 4 martie 2011, ora 17.00 la librăria Şt.O.Iosif din Braşov, vă aşteptăm la lansarea celui mai recent volum de poezii semnat Adriana Lisandru, în compania autoarei şi a  Grupului de litere-sunete-şi-culori Caii Verzi de pe Pereţi. Veţi avea ocazia să îi ascultaţi pe Daniel Drăgan, Virgil Borcan, Laurenţiu Tudor, Adrian Munteanu, ale căror comentarii vor fi însoţite de acordurile violoncelistului Sebastian Vârtosu.
Vă aşteptăm!

2 Responses

  1. „DE-A BABA OARBA” este titlul unui roman de Vlad Musatescu, si nu-i voie sa preiei un titlu clasic, sa-ti pui versuri in el si sa creezi confuzii.

    1. In primul rand nu stiu daca Vlad Musatescu a cerut copyright pentru acest titlu de carte (ca sa „nu fie voie” sa il folosesti)… pe de alta parte, sunt convins ca la ritmul la care se publica astazi, intamplator si neintentionat (sau poate cine stie, intentionat- referentialitatea e o tehnica uzitata pana la urma) se intampla ca numele unor opere de fictiune sa coincida fara ca asta sa starneasca prea multa confuzie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *