Dacă e să ne amintim de una din discuţiile purtate de personajele lui Jules Verne, într-un roman celebru,  putem să îi remarcăm valabilitatea, astăzi mai mult ca oricând. Acea discuţie care avea să stea la baza celei mai originale prinsori făcute în Marea Britanie, evidenţia felul năstruşnic de a glumi al câtorva englezi care apreciau că Pământul s-a micşorat. Sigur, nu era vorba de o micşorare fizică, ci pur şi simplu de faptul că oamenii secolului XIX puteau face înconjurul planetei într-un timp mult mai scurt decât cei din secolul precedent, mai precis în exact trei luni fără zece zile.

Mergând pe aceeaşi idee, din veacul lui Verne şi până în zilele noastre, pământul n-a făcut decât să se micşoreze, astăzi turul planetei durează cel mult o zi-două iar continentele pe care Phileas Fogg le străbătea, în săptămâni întregi, apelând la tot felul de soluţii ad-hoc, se traversează în prezent în câteva ore, în cel mai deplin confort. Dar dacă timpul călătoriei s-a scurtat, dacă Pământul s-a micşorat într-adevăr, asta nu înseamnă că destinaţiile şi popasurile nu au rămas la fel de fermecătoare, cu toate că şi-au pierdut din aerul misterios, de când turiştii îşi pregătesc vizita apelând la ghiduri turistice.

Şi dacă astăzi, un drum cu avionul dintr-un capăt la altul al Europei sau al Americii nu mai impresionează cine ştie ce, dacă ştii la ce să te aştepţi când vizitezi Egiptul sau Japonia, noi încercăm să vă oferim un alt fel de a călători de-a lungul şi de-a latul lumii. Nu ştim dacă e mai rapid decât un zbor cu avionul, dar cu siguranţă ceea ce veţi afla la destinaţie nu se găseşte în nici un ghid turistic pe care l-aţi consulta.

 Călătorim de-a lungul şi de-a latul lumii, prin 6 pachete, oferite la un preţ special, cu 20% reducere:

DE-A LUNGUL AMERICII DE NORD – Miller si McCarthy dezvaluie infernurile americane

DE-A LUNGUL ASIEI – dezvelim mastile Chinei si Japoniei

DE-A LUNGUL EUROPEI – calatorim de la o poarta a Orientului la alta

DE-A LATUL EUROPEI – calatorim de la o casnicie esuata la alta, in decorurile splendide ale Angliei si ale Toscanei

DE-A LUNGUL AFRICII – o calatorie ambitioasa: cautam linistea pe continentul negru.

DE-A LUNGUL AMERICII DE SUD – aflam unde duce descatusarea energiilor sangelui american

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *