Nu ştiu cum se face dar tot copiii par a fi cei mai entuziaşti şi de venirea iernii dar şi de venirea primăverii. Poate pentru că în aceste două anotimpuri apropiate temporal şi totuşi atât de diferite în simbolistică şi în felul în care par să îmbrace natura, cei mici trăiesc, la rândul lor experienţe similare şi în acelaşi timp diferite. Similare prin faptul că ambele implică o mulţime de cadouri şi multă dragoste, diferite prin rolul pe care ei îl adoptă în aceste experienţe. Dacă iarna cei mici primesc o mulţime de cadouri de la părinţi şi bunici şi învaţă cât de mult sunt iubiţi de cei din jurul lor, primăvara aceiaşi copii iau aminte de data aceasta de lecţia dăruirii, de plăcerea oferirii şi a exprimării recunoştinţei, prin micile surprize pregătite mamelor şi bunicilor cu ocazia zilelor de 1 martie dar şi de 8 martie. Totul, desigur, în spiritul primăverii, al generozităţii pe care aceasta ne-o dovedeşte în fiecare an.

Luni, 28 .02.2011, elevii Scolii Anatol Ghermanschi din Braşov au organizat, în salonul inaugurat acum câteva luni, din Librăria Şt.O.Iosif Braşov, un veritabil Atelier de Creaţie, de la care n-au lipsit hârtia colorată, foarfeca şi lipiciul, abţibilde şi, desigur îndemânarea şi creativitatea. Micii artişti au pregătit mărţişoare pentru mămicile lor, ascultând în acelaşi timp poveştile despre acest vestitor decorativ al primăverii, depănate de doamna învăţătoare Doina Jitariu. Fie că ne întoarcem în vremurile dacice, fie că o vizităm pe Dochia sau pe omul sărac care confecţiona cadouri, mărţişorul aşa cum am aflat din cântecele elevilor Scolii Anatol Ghermanschi şi din poveştile doamnei învăţătoare, este un simbol al sărbătorii şi al speranţei, al norocului.

Joi, 3 .03. 2011 a fost rândul elevilor mai mititei, de la Şcoala Generală Nr. 13 Braşov să-şi arate măiestria. Îndrumaţi de doamna profesoară Gabriela Moldovean, elevii clasei I C au recitat poezii, au cântat (din repertoriu n-a lipsit nici cântecul Înfloresc Grădinile, ale cărui versuri au fost compuse chiar de poetul braşovean care dă numele salonului librăriei noastre) , au desenat felul în care văd ei venirea primăverii şi, desigur, au pregătit felicitări frumoase pentru mămici. Ba chiar ne-au făcut şi o surpriză, intonând un „La mulţi ani!” memorabil dedicat celor 20 de ani de activitate pe care Libris îi împlineşte.

Mult zumzet, multă culoare, multă voie bună în aceste zile la Librăria Şt.O.Iosif din Braşov, iată, un ton bun poate şi pentru orchestra naturală a primăverii al carei spectacol inca il asteptam.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *