De mai bine de 20 de ani (sau de 50, sau de 150, depinde de când începem să socotim) statul român se află într-o perpetuă tranziţie spre acel (aproape utopic, ar putea spune dezamăgiţii) model  social şi politic care să se dovedească funcţional. Fie că vorbim de proiectul caroligian, fie că ne referim la cel legionar, la cel comunist sau la cel revoluţionar postdecembrist, toate au pornit de la premisa că lucrurile în ţară nu stau aşa cum ar trebui să stea. Nici astăzi se pare că lucrurile nu s-au aşezat în matca potrivită. Şi asta pentru că, în ultimele decenii, România pare să sufere  povara unor disfuncţionalităţi moştenite şi apăsătoare.

Înainte de a căuta soluţii mai mult sau mai puţin hazardate, mai mult sau mai puţin populiste, este bine să cunoaştem în profunzime cauzele deficienţelor de care suferim pe plan socio-politic. De ce nu funcţionează instituţiile statului? De ce arată realitatea românească aşa cum o ştim? La aceste răspunsuri încearcă să răspundă colecţia de eseuri şi articole PROVIZORATUL ISTORIC, semnată de Principele Radu al României

Joi, 10 martie, 2011, începând cu ora 15,  la Librăria Şt.O.Iosif din Braşov lansam volumul PROVIZORATUL ISTORIC (Polirom,2010). Vom fi onoraţi de prezenţa autorului, Principele Radu al României.

Vă aşteptăm!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *