Orice proiect de anvergură  atinge la un moment dat faza închegată, matură, când e gata de a fi arătat publicului. Momentul acesta este important, atâta timp cât fixează definitiv reperele proiectului, atâta timp cât el reprezintă şi o asumare a responsabilităţi organizatorilor cu privire la aspectele date publicităţii.Proiectul nostru a fost Ediţia a 8a a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov iar momentul prezentării sale în faza definitivă a fost  conferinţa de presă care a avut loc astazi, la Librăria Şt.O.Iosif din Braşov.Doamna Ana Oniţă, Director General Libris Braşov şi domnul Doru Munteanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România Filiala Braşov au fost sursele generoase de informare pentru toţi reprezentanţii presei scrise şi televizate care au participat la eveniment.

TARGUL INTERNATIONAL DE CARTE SI MUZICA DE LA BRASOV – EDITIA A VIII – A

Ce înseamnă aşadar ediţia a 8a a  Târgului Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov? Înseamnă o ediţie care sărbătoreşte cei 20 de ani Libris în slujba culturii, o ediţie care caută să atingă superlative pe toate planurile. Vorbim de 4 zile (şi 4 seri!) în Aula Sergiu T. Chiriacescu, acolo unde vor fi prezenţi peste 70 de expozanţi:

– nume mari de pe piaţa editorială de carte (în limba română sau engleză)

– case de discuri şi de producţie

– reprezentanţii centrelor culturale: german (Centrul Cultural German), francez (Alianţa Franceză), japonez (Musashino) atât de active în oraşul de la poalele Tâmpei.

Poate şi mai puternic decât în alţi ani se va face simţită personalitatea distinctă a târgului braşovean, prin accentele sale culturale şi sociale: lansări de carte şi muzică în fiecare zi, aproape din 30 în 30 de minute (abundenţa evenimentelor de la această ediţie este fără precedent în istoria Târgului), prilejuri de întâlnire între scriitori şi cititori, expoziţii  de fotografie (Teofil Mihăilescu şi Claude Aube, Ana Negru şi Mircea Samoilă, Daniel Copacea), icoane pe sticlă (Valeria Petriu), inconografie (George Cârstea) pictură (Alexandru Burda), sculptură în lemn (Petrică Găitan) şi desigur, recitalurile de excepţie din serile Târgului,  susţinute de Paula Seling, Mircea Baniciu, Florin Săsărman, Florin Piersic şi nu numai. Toate acestea vor oferi vizitatorilor un adevărat regal al muzicii şi al cărţii.

Mulţumim  sponsorilor: Contempo CarsMaripusc,   SELDAS (Restaurant Şirul Vămii) , Agenţia Casa de Piatră http://www.casadepiatrabv.ro/ pentru sprijinul acordat şi de asemenea,  partenerilor noştri în organizarea buneivestiri culturale de la Braşov: Primăria, Consiliul Judeţean şi Universitatea Transilvania din Braşov.

JOI, 24 MARTIE 2011 începe Ediţia a 8a a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov.

PROGRAM ZILNIC DE VIZITARE : 10 – 19

Mai jos vă oferim şi schema expozanţilor din AULA SERGIU T. CHIRIACESCU:

ETAJUL:

PARTERUL:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *