9 mai este o zi cu triplă semnificaţie pentru ţara noastră: este ziua care a adus independenţa României, prin proclamaţia adoptată în 1877, de Adunarea Deputaţilor şi a Senatului, este ziua care a pus capăt oficial celui de-Al Doilea Război Mondial, marcând încetarea celui mai devastator conflict al secolului trecut (de pe urma căruia România a avut mult de suferit) şi, nu în ultimul rând, este ziua în care s-au pus bazele proiectului unificator al continentului european. De câţiva ani buni, românii sărbătoresc pe 9 mai nu doar Ziua Independenţei şi Ziua Victoriei, ci şi… Ziua Europei. Această ultimă titulatură care a început să capete semnificaţie şi pentru ţara noastră merită o sărbătoare în linia coordonatelor care o caracterizează: multiculturalism şi tinereţe.

Luni 9 mai, 2011, începând cu ora 13 :30, la Librăria Şt.O.Iosif din Braşov, sărbătorim Ziua Europei printr-o lansare de carte: SCRISOARE PENTRU EUROPA (Editura Pastel, 2011) – un volum colectiv, în mai multe limbi (română, franceză, engleză, spaniolă), realizat de elevii Colegiului Naţional Unirea, sub coordonarea prof. psiholog RODICA CÂNDA şi sub îndrumarea cadrelor de specialitate: LUMINITA COCOS, GABRIELA HURGHIS, AURORA PETREA, DANA MEDISEANU, MAGDOLNA LUCA, MAGDALENA LANGA, JOSÉ LUIS VEGA ENCABO.

Lucrarea care vorbeste despre modul in care tinerii percep relatia dintre Romania si Europa, este insotita si de ilustratii, realizate tot de elevi, sub indrumarea profesorului si plasticianului ANDREI DIMENY.

Evenimentul va fi prezentat de: Doru Munteanu (preşedintele Uniunii Scriitorilor, Filiala Braşov), Prof. Gabriela Hurghis, Director C.N. Unirea, Prof. Dorina Draghici, inspector scolar, Prof. Andrei Dimeny, Cecilia Doiciu, Director Directia Relatii Externe, Cultura si Evenimente Primaria Municipiului Brasov, Eleva Andreea Cosma, Prof. psiholog Rodica Canda.

 Vă aşteptăm!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *