Colegul meu, Horia Nilescu a pregatit o campanie care nu va lasa indiferenta nicio ureche deprinsa cu muzica si placerile ei.

Una din cele mai frumoase trasaturi ale omului este diversitatea. Nici o persoana nu seamana cu alta, mai ales cand vine vorba de gusturi. Unora le place culoare rosie, altii se simt mai confortabil in preajma culorii verzi, unii prefera marea in timp ce altii se simt mai atrasi de excursiile montane dar atunci cand vine vorba de gusturi muzicale paleta de preferinte se extinde atat de mult incat cu greu vei gasi doua persoane sa aiba placeri identice in materie de sunete si note.

Noi ne-am gandit sa incercam sa venim in intampinarea acestei varietati a  melomanilor reluand un obicei pe care marele compozitor rus Ceaikovski si l-a impus ca mod de viata. In fiecare dimineata de luni Ceaikovski se trezea gandindu-se ce gen muzical ar prefera sa asculte in acea saptamana. Odata ales, acel gen era ascultat pe parcursul a sapte zile iar compozitorul isi nota trasaturile si particularitatile pe care le observa in urma acestor auditii transformate in festine pentru urechile sale. Chiar daca nu suntem compozitori si nu ne vom apuca de analize docte pe acest subiect,  exercitiul lui Ceaikovski ni se pare inspirat, tocmai pentru ca ofera (astazi, mai mult ca niciodata) un echilibru (nu usor de atins) intre rabdarea pe care o pretinde auditia unei piese si nestatornicia pe care o cultiva diversitatea genurilor muzicale existente (mereu tentanta, mereu pregatita sa te faca sa sari in alta dispozitie si alta atmosfera).

De aceea, in fiecare saptmana, la Libraria St.O.Iosif Brasov, cautand sa parcurgem o istorie a muzicii, vom da  prioritate de auditie cate unui singur gen muzical, perioada in care vom incerca sa oferim, tuturor celor care ne vor calca pragul, cateva din compozitiile cele mai reprezentative ale acelui gen care speram sa va incante si (de ce nu?), sa va surprinda. De la magia si nostalgia muzicii clasice pana la nebunia frumoasa a muzicii contemporane, de la jazzuri languroase la beaturi electrizante toate vor fi prezente in Libraria St. O Iosif Brasov in perioada urmatoare aducand (sau readucand) muzica de calitate acolo unde trebuie: in lumina reflectoarelor.

Si desigur, pentru cei care se vor (re)indragosti de compozitiile si artistii pe care ii vorm propune, vom oferi 10% reducere la achizitionarea discurilor incluse in promotia saptamanii respective.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *