Spui 1 iunie, spui Ziua Internaţională a Copilului, spui acadele, bezele, alergături prin parc, desene pe asfalt, petrecere, eroi fantasy. Obişnuim să facem cadouri celor mai mici sau mai mari (ţin minte că la un moment dat, chiar şi la liceu se mai serba ziua copilului), să le reînoim sau să le întreţinem universul copilăriei cu obiecte şi experienţe care îi duc în al nouălea cer. Dar de ce n-am încerca, în loc să asistăm de la depărtare, ca observatori ai bucuriei celor mai mici sau mai mari, să pătrundem în universul lor, să îi lăsăm pe copii să se facă auziţi, să le dăruim ceva cu adevărat preţios: atenţia noastră deplină faţă de felul în care văd ei lumea.

Vă propunem o altfel de sărbătorire a Zilei Internaţionale a Copilului, mai rebelă şi mai emancipată: o zi în care nu promovăm tradiţionalele cărţi pentru copii, ci lansăm chiar cărţi scrise de copii. Cum e viaţa din perspectiva unui copil, puşti sau adolescent? Ne spun cativa elevi talentati din Brasov.

Miercuri, 1 iunie, 2011 începând cu ora 13:30, vă aşteptăm la Librăria Şt.O.Iosif Braşov, pentru lansarea volumelor publicate de Editura Pastel: VIAŢA CU MÂNILE ÎN BUZUNARE (de Horia Benga– elev  al Colegiului Naţional Andrei Şaguna Braşov si Codrin Cracut – elev al Colegiului National Unirea Brasov), respectiv GHID DE ŞTERS PE JOS CU EI (de Iulia Maties, elevă a Colegiului Naţional Unirea Braşov).

Vor vorbi:

Prof. MARILENA NAZARU, C.N. „Unirea” Brasov

Prof. LUMINITA COCOS, C.N. „Unirea” Brasov

Prof. psiholog RODICA CANDA, C.N. „Unirea” Brasov

Scriitorul DORU MUNTEANU.

Vă aşteptăm!

One Response

  1. O zi în care veţi găsi nu numai copii ci şi adulţi cu chipuri de copii. Nu ştiu sigur, nici nu am încercat să dezleg misterul, dar de 1 iunie, copilul din tine vrea la joacă cu ceilalţi, întră mai uşor în mintea lor iar legăturile dintre noi şi ei capătă o aşa de mare încărcătură încât, fără să vrem sau poate nu, cu greu, poate numai după mărime, îţi dai seama care este copilul şi unde este adultul protector, atent din cale afară, permisiv extrem de puţin. Cu o tradiţie de peste opt decenii, această bucurie se impune a fi aşezată la loc de cinste şi nu uitaţi că nu-i uşor lucru să ai inimă de copil.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *