Trăim într-o lume tot mai greu de cuprins şi înţeles, o lume care îşi dezvăluie imensa complexitate pe măsură ce progresul ştiinţific avansează arborescent în domenii de cercetare ultraspecializate. Aparent, trăim într-o lume extrem de fragmentată din punct de vedere al cunoaşterii, fragmentare ilustrată probabil cel mai convingător de ruptura dintre mecanica cuantică şi teoria relativităţii.  Viaţa în societatea contemporană, tot mai dinamică şi mai sofisticată, presupune un stres puternic de adaptare prin confruntarea continuă cu noile provocări sociale şi profesionale. Sunt oameni care păstrează însă visul unei teorii finale, care reţin posibilitatea unei vieţi armonioase şi sănătoase chiar şi în contextul complex şi relativ în care ne dezvoltăm. Şi dacă, din punct de vedere strict ştiinţific visul unei teorii finale este încă pus în discuţie (deşi nu este abandonat ca ideal), la graniţa ştiinţei există demersuri, mai temperate sau mai pripite care anunţă o unitate de cunoaştere, o legătură între perspectivele gândirii religioase orientale şi perspectivele ştiinţifice contemporane. Dacă cei care se încumetă în asemenea demersuri  sunt pionieri ai unui nou fel de a privi lumea sau doar impostori ignoranţi nu putem încă sa stim, cert este că, în contextul în care existenţa de zi cu zi a devenit tot mai stresantă, oamenii caută să valorifice resurse cât mai simple şi mai accesibile de adaptare şi de eliberare – este o posibilă explicaţie pentru interesul manifestat pentru cercetările şi medicina neconvenţionale, o zonă a cunoaşterii de care am avut ocazia să ne apropiem în această după amiază.

Sâmbătă, la Librăria Şt.O.Iosif din Braşov, am primit vizita generalului Emil Străinu şi a colaboratirilor săi,  Alexandru Muşat şi Gheorghe Cohal care au vorbit despre ameninţările neconvenţionale şi care au prezentat o serie de aparate menite să le contracareze efectele.

Evenimentul a fost deschis de doamna Ana Oniţă, Director General Libris Braşov, care a urat bun venit celor prezenţi, mărturisind că popularitatea de care se bucură invitaţii inclusiv în rândul braşovenilor trebuia încununată şi cu o întâlnire faţă în faţă, în cadrul căreia oamenii să aibă posibilitatea să asculte şi să pună întrebări pe temele vaste abordate de cunoscutul cadru militar.

Generalul Emil Străinu a trecut în revistă, în discursul său, atât elemente legate de biografia sa cât şi elemente legate cercetările sale, expuse în cele peste 50 de cărţi pe care le-a publicat din anii 90 şi până astăzi. Absolvent al Şcolii Militare de la Braşov (specializarea radiolocaţie), generalul Emil Străinu a avut ocazia să se implice şi să întâlnească personae importante din ţară şi din străinătate implicate în explorări şi experimente neconvenţionale. Având contribuţii semnificative în domeniul cercetării agresiunilor energetice, în tehnicile de război geofizice (există ipoteze privitoare la posibilitatea de a crea tornade şi inundaţii), în cercetarea fenomenelor ufologice (generalul Emil Străinu este convins, pe baza investigaţiilor sale, că extratereştrii sun prezenţi de 100 de ani pe Pământ), în cercetarea efectelor radiaţiei electromagnetice asupra oamenilor, dar având şi preocupări legate de istorie, generalul Emil Străinu pare a fi o personalitate mai cunoscută în străinătate (unde a fost premiat pentru invenţiile şi teoriile sale, inclusive de Universitatea Lomonosov din Moscova – Rusia, aşa cum ne-a sugerat vorbitorul, este ţara cea mai dezvoltată în ceea ce priveşte interesul cultivat pentru fenomenele paranormale şi cercetările neconvenţionale) decât în spaţiul autohton. Invitatul ne-a vorbit şi despre capacităţile extrasenzoriale, a consemnat şi câteva momente importante în dezvoltarea intereselor internaţionale pentru fenomenele oculte şi a făcut şi câteva referinţe privind stadiului actual al cercetărilor de profil.

A luat apoi cuvântul fizicianul Alexandru Muşat, director al societăţii care produce dispozitive terapeutice energetice, cel care ne-a vorbit despre modelul holografic de reprezentare a universului. În opinia fizicianului, universul are o dimensiune fizică pe care o percepem prin cele 5 simţuri dar şi o dimensiune informaţională pe care o posedă toate structurile din univers. Oamenii, ca şi alte fiinţe sau chiar obiecte care deţin organizare structurală ordonată posedă conştiinţă, şi sunt, pe plan informaţional,  holograme, mici fărâme  din marea hologramă iniţială identificată de către diverse religii drept divinitate. Corpul biologic este mai degrabă un vehicul construit pe informaţia holografică, un efect al trecerii radiaţiei electromagnetice prin holograma informaţională, definită de o serie de puncte cu un anumit potenţial energetic. Refacerea străii energetice la nivel fiziologic se realizează mai ales în timpul somnului, prin intermediul undelor alfa şi beta generate de creier. În medicina energetică pe care Alexandru Muşat şi colaboratorii săi o propun, dispozitivele emit unde electromagnetice de frecvenţă joasă (1-15 Hz), similare cu cele emise de creier în timpul somnului, contribuind însă în orice moment al folosirii lor la refacerea energetică şi informaţională a organismului. Alexandru Muşat ne-a prezentat un asemenea dispozitiv denumit SPIRIDUŞ (ELF- electromagnetic low frequency), certificat de Ministerul Sănătăţii, recomandat spre a fi utilizat atât în stări de epuizare cât şi în cazul oricăror afecţiuni.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GUNCyhZ3hYQ[/youtube]

A vorbit şi Gheorghe Cohal, cel care şi-a început discursul printr-o profeţie:  următoarea revoluţie în progresul cunoaşterii umane, după cea copernicană, darwiniană şi freudiană va fi revoluţia luminii şi a superluminii, în contextul în care terapiile holiste bazate pe lumină şi radiaţie electromagnetică vor fi capabile să producă noi perspective de tratament la scara larga. Gheorghe Cohal a oferit câteva exemple de reuşită în tratamentul cu aparatul SPIRIDUŞ, un tratament facil şi accesibil care are ca efect final creşterea vitalităţii prin îmbunătăţirea metabolismului şi a permeabilităţii membranare celulare. Aşa cum a amintit domnul Cohal, aparatul SPIRIDUŞ este recomandat pentru orice boală, singura contraindicaţie fiind reprezentată de cei care deţin dispozitive de tip pace-maker.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L1FUjjTsGPc[/youtube]

În final, generalul Emil Străinu, a spus şi el câteva cuvinte despre miraculosul SPIRIDUŞ şi a prezentat şi aparatul SCARABEU şi varianta îmbunătăţită SCARABEU 2, asemănătoare ca principii de funcţionare şi ca efecte cu SPIRIDUŞ.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9ky5j8BXp_s[/youtube]

După ce a răspuns la câteva întrebări adresate din public, generalul Emil Străinu şi colaboratorii săi au oferit o lungă sesiune de autografe şi au oferit celor prezenţi posibilitatea să testeze aparatele prezentate.

Indiferent dacă suntem sau nu convinşi de prezentările şi perspectivele oferite de invitaţi, evenimentul de astăzi, prin prezentarea biografiei şi a realizărilor generalului Emil Străinu s-a dovedit cel puţin o pildă de perseverenţă şi de rigoare în explorarea unui domeniu  de interes – cât de raţionale sau semnificative sunt acestea rămâne fiecăruia să decidă.

Mulţumim invitaţilor pentru vizita pe care au făcut-o (şi pentru evenimentul inedit pe care l-au pregătit) şi mulţumim publicului care sperăm că petrecut o după amiază energizantă (la propriu).

Mai multe detalii despre dispozitivele construite de Emil Străinu şi colaboratorii săi pe : www.spiridus.ro. Cărţile generalului Emil Străinu sunt disponibile şi pe www.libris.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *