S-a despărţit de tradiţionala orientare marxistă devenită aproape un reflex al intelectualilor francezi, a reuşit să sară peste bariera prestigiului intelectual păzită cu străşnicie de cerberii deconstructivişti şi poststructuralişti şi a rămas o voce particulară şi distinctă în peisajul cultural contemporan. A jucat rolul avocatului moderat (al diavolului?) când colegii săi din tagma filosofilor participau cu fervoare la concursul: cine face scrum mai repede moştenirea iluministă?, a devenit imaginea intelectualului agreabil şi informal care apare la televizor şi nu se fereşte de cultura populară şi, nu a încetat să scrie despre iubire, probabil pentru că o consideră singura insulă de sacru păstrată într-o lume descompusă de laicitate.

Chiar şi după 30 de ani de când scrie ficţiune sau nonficţiune în perimetrul tematic al iubirii, Pascal Bruckner are un discurs mai proaspăt şi mai plin de energie ca niciodată. După ce  a ajuns cunoscut şi în România, prin romanele Luni de fiere, Hoţii de frumuseţe sau Copilul divin,  explorând universul problematic al iubirii în epoca contemporană, Pascal Bruckner revine în forţă cu un eseu care vorbeşte despre paradoxurile iubirii. Iubirea liberă pentru care au luptat şi au visat nenumărate generaţii este, de mai bine de 50 de ani, o promisiune actualizată. Cu toate acestea, lumea este departe de a fi un paradis iar nefericirile în cuplu sunt la ordinea zilei. Astăzi trăim drama opţiunii, drama alegerii între libertatea cu care ne-am obişnuit şi viaţa în doi ne chinuie mai mult ca niciodata. Despre neajunsurile iubirii în lumea noastră cea de toate zilele, despre perversiune, eros, despre iubire ca strategie politică vorbeşte ameţitor de expresiv Pascal Bruckner în ultimul său volum… pe care îl vom lansa şi la Braşov!!

Aveţi o ocazie rară de a întâlni o figură proeminentă a spaţiului cultural european! Joi, 28 iulie 2011, ora 15.00, aveti intalnire cu PASCAL BRUCKNER, la Libraria St.O.Iosif din Brasov, cu ocazia lansarii volumului PARADOXUL IUBIRII. La eveniment va participa si Magdalena Marculescu, director editorial al Editurii Trei.

Recenzia volumului lansat o gasiti aici: https://blog.libris.ro/wordpress/2011/06/16/paradoxul-iubirii/

Va asteptam!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *