La ce te gândeşti când spui… vara la ţară? Poate la poezia lui Topârceanu şi la melodia cântată de Mircea Baniciu, acea lamentaţie mofturoasă a orăşeanului ajuns în sânul comunităţilor rurale,  epuizat de lipsa de „confort occidental”. Au cam trecut însă vremurile în care urbanizarea reprezenta modelul absolut al traiului civilizat şi sănătos… de la o vreme încoace, exasperaţi de viaţa în metropolă, de acele oraşe care au devenit un creuzet al toxicităţii, sătui de aglomeraţie, de uniformitatea peisajului şi de stresul urban, orăşenii se întorc azi, de câte ori au ocazia, pentru încă o cură în natură,   la ţară, acolo unde comunităţile conservă armonia cu mediul, acolo unde se deschid adevărate paradisuri ecologice, vegheate de înţelepciunea rurală străveche.

Vă invităm într-un astfel de loc, în preajma unei păduri de stejari seculari (de peste 400 de ani) în Comuna Cristian, din judeţul Braşov, acolo unde, între 19 şi 21 august 2011 va avea loc FESTIVALUL DRUMUL PÂINII, o sărbătoare nelipsită de obiceiuri, cântece şi tradiţii populare, concerte de muzică uşoară, ateliere meşteşugăreşti, expoziţii culinare şi de artă tradiţională pregătite de sătenii inimoşi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u3GzmV3Senc[/youtube]

Comuna Cristian, atestată încă din 1362, reprezintă, prin arhitectura şi specificul local, un model de convieţuire româno-german, ilustrativ pentru spaţiul transilvănean.

Festivalul DRUMUL PÂINII face parte dintr-un proiect de dezvoltare durabilă  şi de promovare a produselor cristolovenilor, cofinanţat de Uniunea Europeană (prin Fondul European pentru Dezvoltarea Regională) si organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Comuna Cristian.

Mai multe despre Comuna Cristian aici: http://www.uatcristian.ro/despre.php

Vă aşteptăm în comuna pe care chiar Împăratul Austriei, Iosif al II-lea o numea „foarte frumoasă”, încă de la 1773.

Veniţi să vă bucuraţi de o adevărată lecţie spirituală despre Transilvania.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *