Orice evoluţie artistică îşi are vârstele şi provocările ei. Să ne gândim cât de greu este pentru un tânăr aspirant să se remarce într-un context cultural guvernat de mode trecătoare şi de reţete copiate industrial. Să ne gândim cât de greu este pentru un artist care a găsit calea spre cărările gloriei să se păstreze neabătut de la drum, să poată să răspundă aşteptărilor pe care singur le-a sădit în sânul celor care au ajuns să-l îndrăgească. Nici atunci când ai ajuns să te impui în conştiinţa celor din jur, să devii o prezenţă memorabilă pentru generaţii întregi, prin creaţiile şi interpretările pe care le-ai oferit, călătoria devenirii artistice nu se încheie. Putem remarca în fond, cât de provocator este pentru un interpret desăvârşit şi celebru care îşi poate savura din plin la o vârstă venerabilă rodul unei cariere strălucite să revină cu un material proaspăt, inedit şi surprinzător. În fapt, o asemenea performanţă reprezintă până la urmă proba supremă a maturităţii artistice – momentul în care un intepret îşi poate valorifica talentul cultivat în timp, dublat de experienţa acumulată în carieră. Este o probă pe care nu ai cum să o grăbeşti, care vine la momentul potrivit, după pregătiri îndelungate, după ce exigenţele proprii au fost îndeplinite. Este proba pe care Nicolae Furdui- Iancu o dă, după 10 ani de la lansarea ultimului material discografic, prin albumul produs de Libris Braşov, La omu cu suflet bun.
Vorbim de un album care conţine nu mai puţin de 22 de piese, care deapănă în fapt o poveste: povestea vârstelor, dorurilor şi bucuriilor din inima tradiţiilor muntene româneşti, din inima Ţării Moţilor căreia Nicolae Furdui Inacu i-a dat glas de atâtea ori în cariera sa. Interpretarea cunoscutului solist, la fel de pătrunzătoare ca întotdeauna, este acompaniată de această dată (şi, iată cum Nicolae Furdui Iancu îşi surprinde publicul!) de ansambluri orchestrale elaborate (Orchestra Jidvei, condusă de dirijorul Stelian Stoica şi grupul instrumental Crai Nou, condus de Alexandru Borca).
Cel de-al VII-lea material discografic al lui Nicolae Furdui- Iancu, produs de Asociaţia Culturală Libris Braşov a fost lansat pe 8 septembrie, la Alba Iulia, în mijlocul iubitorilor de folclor şi tradiţie, din cadrul festivalului Strugurele de Aur, eveniment prezentat de cunoscuta Marioara Murărescu, de la care nu au lipsit şi alte nume mari ale muzicii populare româneşti: Dorin Pintea, Mioara Velicu, Mariana Deac, Maria Dragomiroiu etc.
Asociaţia Culturală Libris Braşov se simte onorată că a avut privilegiul de a fi fost implicată în pregătirea acestui album, o probă de maturitate artistică, o probă a respectului pe care Nicolae Furdui -Iancu îl arată tradiţiilor, publicului şi chiar statutului său de artist consacrat.