Era o vreme în România, chiar după anii dictaturii comuniste, în care aproape fiecare român se visa patron. Vitregiţi de posibilitatea de a da curs liberei iniţiative şi de posibilitatea urmăririi profitului personal timp de zeci de ani, mulţi dintre compatrioţii noştri au luat cu asalt proaspăta şi şubreda piaţă liberă românească, cu propriile forţe şi aspiraţii de bunăstare. Să ai propria ta afacere, fie că vorbim de un ditamai magazinul, de o farmacie, de o firmă de construcţii sau chiar de un banal butic (chioşcurile împânziseră România în anii 90) era un semn al prosperităţii într-o lume liberă, era un soi de revanşă istorică împotriva lipsurilor şi neajunsurilor îndurate câteva decenii. Spiritul anteprenorial atât de răspândit în acele vremuri,  era un soi de abreviere, pe alocuri eufemistică, a trăsăturilor omului descurcăreţ,  al celui care reuşea să se strecoare şi mai ales să exploateze  slăbiciunile unei reţele legislative încâlcite şi confuze, să păşească iscusit pe terenul instituţional fragil,  să ardă etapele  şi să dea lovitura aproape peste noapte.

Astăzi însă, când ţara noastră s-a mai aşezat în matca unei dezvoltări mai sigure şi mai durabile şi spiritul antreprenorial a dobândit valenţe mai respectabile: de la talent şi resursă accesibilă câtorva privilegiaţi şi norocoşi, la o dimensiune managerială ce se poate însuşi şi cultiva în timp.

Marius Ghenea, om de afaceri de succes care predă cursuri la nivel de MBA, invitat permanent al emisiunii Arena Leilor difuzată pe TVR 2, este convins că  antreprenoriatul poate fi învaţat cu instrumente solide şi cu documentare atentă. În acest sens, cartea sa care şi-a câştigat în foarte scurt timp o popularitate de invidiat se recomandă drept un ghid sistematic al antreprenorului profesionist.

În cadrul manifestărilor organizate sub egida Business Days Braşov, vă invităm să luaţi parte la lansarea volumului ANTREPRENORIAT – DRUMUL DE LA IDEI CATRE OPORTUNITATI SI SUCCES IN AFACERI (Editura Universul Juridic, 2011) care va avea loc la Librăria Şt.O.Iosif din Braşov VINERI, 30 SEPTEMBRIE, ora 13, în prezenţa autorului.

Vă aşteptăm!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *