În plin Post al Crăciunului, în preajma unei sărbători mari, cea a Sfântului Andrei, am avut ocazia astăzi să pătrundem, prin artă, prin împletirea reprezentărilor plastice, melodice şi lirice în atmosfera sfântă, caracterizată de sentimentul central al creştinismului şi anume iubirea.

MARTI, 29.11.2011, la Librăria Şt.O.Iosif am organizat un recital de poezie intitulat PETALE DE LUMINĂ, prin concursul poetei RODICA GHINEA şi o expoziţie de icoane pe sticlă prezentată de iconografa VALERIA PETRIU.

Evenimentul a fost deschis de ANA ONIŢĂ, Director General Libris Braşov care a amintit publicului semnificaţia solemnă a perioadei pe care o parcurgem şi i-a invitat pe toţi cei prezenţi îşi deschidă inimile spre a primi bucuria sărbătorilor care se apropie.

A luat apoi cuvântul VALERIA PETRIU, iconografa care ne-a familiarizat cu exponatele prezente în librărie şi ne-a dezvăluit câteva din tainele meşteşugului pe care dânsa îl stăpâneşte atât de bine de zeci de ani. Apoi, Valeria Petriu ne-a îndemnat îndemnat atât verbal, cât şi prin reprezentările artistice executate cu măiestrie pe sticlă, să ne potrivim spiritele şi atitudinile cu momentele sfinte pe care le traversăm, să trăim în mai multă armonie alături de familie, să împărţim zâmbete cu generozitate.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XhlS7uW8xAw[/youtube]

A urmat apoi un recital de poezie interesant, pe un fond muzical potrivit cu mesajele lirice dar şi cu ritmul recitatorilor. Recitalul s-a intitulat PETALE DE LUMINĂ şi a fost susţinut atât de poeta Rodica Ghinea dar şi de doamna Marta Simionescu, pe fondul muzical al cunoscutului creator de muzica ambientala, Gheorghe Iovu.

Recită Rodica Ghinea

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gFqRBg91sFo[/youtube]

Recita Marta Simionescu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MYOXO6L66dA[/youtube]

Evenimentul a fost încheiat de ANA ONIŢĂ, cea care a mulţumit tuturor celor prezenţi şi a urat un sincer LA MULŢI ANI tuturor celor care îşi sărbătoresc ziua onomastică.

A fost o după amiază în care ne-am împărtăşit dintr-o bucurie anticipată a sărbătorilor, în preajma graficii, a muzicii şi a cuvântului.

One Response

  1. Pingback: polimedia.us/fain/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *