Când vine vorba de 6 decembrie, prima sărbătoare importantă a iernii, ne gândim adesea la Moş Nicolae şi visăm la cadouri frumoase într-un cadru personalizat cu ghetuţe lustruite, în mijlocul căldurii ospitaliere a căminului. Iată însă, că o asemenea sărbătoare, aparent menită să fie împărtăşită doar între cei dragi şi cunoscuţi poate deveni un prilej de celebrare anticipată a îndemnului mai larg pe care îl au praznicele din decembrie: îndemnul la generozitate, la iubire şi la apropiere de semeni. Marţi după amiaza am avut parte de un asemenea prilej în compania copleşitoare şi atât de animată a elevilor braşoveni de la mai multe şcoli şi licee.

MARŢI, 6 .12. 2011, timp de două ore salonul Şt.O Iosif al librăriei de pe Str. Mureşenilor nr 14, a răsunat de cântec şi bucurie, în cadrul evenimentului UN MOŞ NICOLAE MUZICAL, parte din proiectul municipal mai larg intitulat DULCEA PASĂRE A TINEREŢII coordonat de prof DIANA SLĂBILĂ, psiholog la Colegiul Naţional Andrei Şaguna şi la Şcoala Gen nr 6 Braşov. Evenimentul i-a avut drept parteneri pe: prof Camelia Ercuş, Director adjunct LICEUL ANDREI MUREŞANU Braşov, prof psiholog Monica Schiller de la COLEGIUL DE INFORMATICA GRIGORE MOISIL, profesor Dorina Enache si Maria Huma de la COLEGIUL NATIONAL DR IOAN MESOTA BRASOV, porf Gizella Benedek de la COLEGIUL EMIL RACOVITA BRASOV si prof CAMELIA EPURE, de la LICEUL DE MUZICA TUDOR CIORTEA BRASOV.

Evenimentul a fost deschis de ANA ONIŢĂ, Director General Libris Braşov care a apreciat, în cheie metaforică, generozitatea lui Moş Nicolae, de a fi trimis, prin acest spectacol, un dar atât de minunat la Librăria Şt O Iosif Braşov. Într-adevăr, echipa Libris s-a simţit onorată şi revigorată, de compania acestor tineri cu preocupări artistice.

A vorbit apoi DIANA SLĂBILĂ care a mulţumit gazdelor şi a amintit celor prezenţi faptul că activitatea muzicală din această după amiază este prima din cadrul proiectului municipal pe care dânsa îl coordonează. După enumerarea partenerilor de proiect, Diana Slăbilă i-a invitat pe toţi cei prezenţi să se bucure de şansa de a se reîntoarce în copilărie şi în adolescenţă, prin cântecele şi entuziasmul interpreţilor.

A urmat apoi un recital neîntrerupt şi foarte bine primit al elevilor de la cele mai importante licee şi şcoli din Braşov care au transmis publicului, cu multă sensibilitate, atât frumuseţea folkului dar şi a colindelor, în duete, în interpretări individuale sau chiar în coruri, acompaniate armonios de chitări sau de tobe.

Vă oferim câteva mostre:

FLORIN TIMBUC si ANA EPURE:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lOZT_upfuVA[/youtube]

STEFAN MORARU:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sW4n4-Xw8B8[/youtube]

LUCA ANDREI, ROXANA DOCHIA, ANDREI IGNAT:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PT73DbpOxdA[/youtube]

Multumim acestor spirite talentate pentru felul inedit in care au ales sa ne introduca in armonia sarbatorilor de iarna si multumim desigur si profesorilor colaboratori pentru indrumarea pe care le-au oferit-o.

5 Responses

  1. A fost o seara incarcata de emotie! Mi-am amintit de cantecele adolescentei mele si cu bucurie neasteptata le-am fredonat alaturi de adolescentii zilei de azi. Ce minunata impletire a generatiilor: cei de 6 ani cantand Mosului Nicolae, cei de 16 fredonand „Rosu aprins coloreaza-mi tacerea” si noi, parintii lor, repetand la refren ” Galbena gutuie, dulce amaruie”! Felicitari tuturor celor implicati! Multumiri gazdelor noastre atat de primitoare!

  2. Copiii care au participat au spus doar atat: A fost atat de frumos…cand repetam povestea?
    Multumim LIBRIS, multumim tuturor celor care au fost prezenti si i-au aplaudat pe copii…si avem copii FOARTE talentati!

  3. „Dulcea pasare…”le-a oferit adolescentilor prilejul să inteleagă faptul că ,indiferent de liceul la care invată,ei se pot intâlni sub semnul nobil al aceleiasi sensibilitati!
    Felicitări doamnei psiholog Diana Slabilă si librariei „St.O.Iosif”,reper cultural in judet!

  4. Ce poate fi mai frumos decat un Mos Nicolae muzical? Si cand printre cei care ne canta si ne incanta se afla propriii copii sau fostii elevi, Mos Nicolae devine cu totul special. Fiecare poveste pe care d-na prof. psiholog ne-a oferit-o intre momentele muzicale a ramas in memoria tuturor celor prezenti, chiar si a celor cu varsta frageda, ceea ce denota vocatia deosebita a acesteia. Felicitari celor implicati si, mai ales, multumiri organizatorilor!

  5. Evenimentul care a avut loc la LIBRIS a fost unul de exceptie,un adevarat spectacol;il numesc astfel fara nicio ezitare.Felicitari elevilor extrem de talentati, ,multumiri profesoarelor implicate in acest proiect.Toata consideratia fata de LIBRIS care a facut posibila intalnirea liceenilor ! Nici MUGURASII nu au fost mai prejos! Muzica,acest limbaj universal,a fost modalitatea de a comunica ,de a transmite profunde emotii celor prezenti in sala(nu putini!).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *