Spre sfarsitul vietii sale, marele Gustav Mahler obisnuia sa faca deseori calatorii in trecutul muzical al lumii si sa constate cu tristete ca marile nume ale acestei arte, idolii pe care el i-a admirat inca de copil au fost uitati de catre contemporanii sai. Concluziile pe care marele compozitor le tragea privitor la generatia sa erau mai mult decat pesimiste – Mahler era convins ca si el , la fel ca si maestrii sai spirituali, va fi uitat cu timpul de catre generatiile ce aveau sa vina.

Noi ne-am gandit sa nu confirmam asteptarile sumbre ale sensibilului romantic si sa dedicam anul 2012 celor care ne-au incantat, ne incanta si ne vor incanta de acum incolo. Timp de un an de zile , in fiecare luna, vom celebra nasterile unor mari oameni, ale unor mari proiecte si ale unor mari opere, printr-o campanie pe care am numit-o simplu si cat se poate de sugestiv “Aniversari Muzicale”.

Prin aceasta campanie dorim sa (re)amintim tuturor (si, de ce nu, noua insine) ca adevaratele valori nu au murit si ca , intr-un curs firesc al lucrurilor, omul isi opreste privirea si simtirea asupra frumosului, chiar si cand acesta vine din trecut. Nu scoatem din ecuatie nici un artist sau gen muzical care are ceva de spus, in asa fel incat pe scena sarbatoritilor cuvantul de ordine va fi diversitatea. Astfel va veti putea delecta cu muzici care mai de care mai variate de la Beethoven la Stefan Iordache si pana la Phoenix sau Amy Winehouse.

In fiecare luna creatiile “aniversatilor” nostri vor beneficia de 10% reducere , asteptand nerabdatoare sa fie auzite. Asadar va asteptam sa treceti pragul librariei St. O. Iosif pentru a ura simbolic un sincer “La multi ani!” oamenilor care au fost, sunt si vor fi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *