Dacă se apropie sfârșitul lunii, acea dată de 24, atunci ne pregătim bineînțeles, pentru o nouă ediție a CLUBULUI DE LECTURĂ, la Librăria Șt.O.Iosif din Brașov. Și pentru că suntem în pragul finalului de iarnă și pentru că zăpada a început să se topească și orașele să se însenineze, dar și pentru că se apropie sărbătoarea Dragobetelui care celebrează iubirea, ne-am gândit să ne armonizăm alegerea de lectură,  cu această stare de spirit optimistă la care ne predispune sezonul.

Ne oprim, ca și la ediția de data trecută, tot la un autor american care a oferit însă romane cu o mare putere de generalizare. Ne oprim la un roman pe cât de cunoscut, pe atât de îndrăgit și poposim pe o stradă fictivă din Monterey California, evocată în culorile cele mai vii. Pe acea stradă, din spatele unei fabrici de conserve de pește s-au refugiat marginalii societății, oameni sărmani și simpli dar mai plini de viață decât orice burghez respectabil de la oraș. Pe acea stradă, a sardinelor, un biolog marin ciudat, o gașcă de pierde-vară, un proprietar de butic, o matroană de bordel dovedesc că solidaritatea umană se manifestă cu atât mai durabil și mai profund, cu cât oamenii sunt mai nevoiași.

Ne pregătim să admirăm spectacolul unei străzi evocat cu multă tandrețe și umor de un câștigător al premiului Nobel pentru Literatură.

VINERI, 24. 02.2012, începând cu ora 18, la LIBRĂRIA ȘT.O.IOSIF Brașov, vă așteptăm la a TREIA EDIȚIE A CLUBULUI DE LECTURĂ – discuțiile se vor concentra pe romanul STRADA SARDINELOR de JOHN STEINBECK (pe care îl oferim spre vânzare cu o reducere de 20% până pe 24.02).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *