Să fie oare o întâmplare faptul că substantivul carte este de genul feminin? Poate că da, poate că nu. Fără să sondăm analizele etimologice, ne putem gândi la alte  motive mai năstrușnice, dincolo de categoriile gramaticale, pentru a ne lămuri de ce cărțile posedă acest gen și nu altul. Să ne gândim doar la faptul că lecturile, prin varietatea lor, nu puteau aparține decât unui gen care se ipostaziază, la rândul său la fel de variat.

Câte lecturi, atâtea ipostazieri ale femininului și invers. Clasică, provocatoare, cotidiana, dulce-amăruie, feminitatea, la fel ca lectura exercită întotdeauna fascinație asupra celor din jur. Iar dacă oricum nu e ușor să reziști unei cărți bune și nici unei femei frumoase, în momentul în care lectura întâlnește feminitatea, poți să fii sigur că ai de a face cu o combinație cuceritoare (așa cum singuri vă veți convinge, prin recomandările noastre). De 8 martie, celebrăm faptul că lectura, la fel ca femininul se dovedesc, cum altfel, decât… eterne!

Va asteptam pe www.libris.ro , dar si la Libraria St.O.Iosif Brasov, sa va bucurati de aceste daruri ale eternitatii! Pe 8 martie ne amintim: cartile sunt… la feminin!

2 Responses

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *