Pentru că încă ne aflăm în săptămâna luminată, ce cadou mai potrivit puteam să pregătim brașovenilor decât încă o carte de suflet? După fragmentele de înțelepciune oferite ieri de Corneliu Vadim Tudor, astăzi am căutat să aducem mai aproape de vizitatorii librăriei și fragmente lirice, în ton cu atmosfera de sărbătoare.

MIERCURI, 18.04.2012, la Librăria Șt.O.Iosif din Brașov, am lansat volumul TĂCEREA ÎNGERILOR (Editura Eurocarpatica, 2012), semnată de IONEL SIMOTA, în compania autorului și a publicului entuziast.

Discursul de deschidere a aparținut lui  DORU MUNTEANU,  unul din inițiatorii acestui eveniment, cel care a insistat ca volumul lui Ionel Simota să fie lansat și în vechiul burg transilvănean, atâta timp cât autorul este membru al USR Filiala Brașov. Așa cum l-a prezentat vorbitorul, Ionel Simota este un poet din Miercurea Ciuc (unde conduce un cenaclu românesc de poezie), deja premiat și recunoscut de specialiști, aflat la a 13-a lucrare, dezvăluindu-se, cu fiecare nouă publicație, mai proaspăt și mai matur. Volumul Tăcerea Îngerilor, în opinia lui Doru Munteanu cuprinde o poezie intimistă care atinge o mulțime de teme: de la tema păsării (expresie a aspirației spre libertate), la tema istoriei, la cea a relației cu divinitatea, toate circumscrise temei dominante a iubirii. Poezia lui Ionel Simota emană sensibilitate și în evocarea universului copilăriei, a locurilor sale de baștină (matriea care a născut poetul) și are capacitatea de a renaște spiritul național în mod delicat. Doru Munteanu și-a încheiat aprecierile, recitând câteva din poeziile autorului.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WBxheHgvjQk[/youtube]

A luat apoi cuvântul profesorul ION POPESCU TOPOLOG cel care a împărtășit celor prezenți curiozitatea care i-a fost stârnită când a luat prima oară contact cu volumul lui Ionel Simota. În fond, cine ar mai fi putut să scrie poeme despre îngeri, după magistralele creații ale lui Vasile Voiculescu? Cunoscându-l însă pe autor din volumele trecute, vorbitorul a apreciat faptul că Ionel Simota dă măsura maturității sale poetice prin acest volum, în creații subordonate tematic dragostei. Ion Popescu Topolog a remarcat de asemenea faptul că Ionel Simota respectă exigențele statutului de poet (a avea har și a asuma metafora) și a reamintit faptul că autorul se dovedește într-adevăr un polițist plin de sensibilitate (căci Ionel Simota lucrează în Brigada Antidrog din Miercurea Ciuc.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HDojdyaNme0[/youtube]

IONEL SIMOTA a mulțumit tuturor celor prezenți, în special profesorului Topolog (la inițiativa căruia a devenit membru al USR) și a recitat apoi o poezie din volum.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mbhEDvDl0Dc[/youtube]

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Mulțumim publicului pentru prezență, mulțumim vorbitorilor și mulțumim lui Ionel Simota că ne-a oferit momente luminate liric în această săptămână de după sărbători.

Volumul TĂCEREA ÎNGERILOR va fi disponibil și pe www.libris.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *