Carti… in amintirea unui secol

Pare să fie destul de evident că uneori, întreg cursul istoric al unei națiuni sau chiar al  omenirii în general atârnă adesea de câteva lucruri aparent atât de banale: o semnătură pe o hârtie, o propunere guvernamenta sau  o simplă declarație citită în public. E greu să-ți imaginezi cum ar fi arătat Europa astăzi, fără capitularea Germaniei din 1945, fără inițiativa lui Robert Schumann de a propune o organizare supranațională a bătrânului continent în 1950. E greu să-ți imaginezi ce turnură ar fi luat ofensiva americană din Vietnam fără protestele masive pregătite în fața Casei Albe. E greu să-ți imaginezi cum ar fi arătat România astăzi, fără Declarația de Independență citită în plen de Mihail Kogălniceanu în 1877.

Toate aceste evenimente au avut loc pe 9 mai – o zi fără de care secolul XX ar fi fost de nerecunoscut. Tocmai de aceea vă propunem o serie de cărți în amintirea acestei date de 9 mai, în amintirea unui secol în care istoria s-a scris adesea…într-o singură zi.

Între 4.05 – 7.05, pe www.libris.ro toate cărțile din categoriile ISTORIE și RELAȚII INTERNAȚIONALE beneficiază de o reducere de 25%.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *