Pare să fie destul de evident că uneori, întreg cursul istoric al unei națiuni sau chiar al  omenirii în general atârnă adesea de câteva lucruri aparent atât de banale: o semnătură pe o hârtie, o propunere guvernamenta sau  o simplă declarație citită în public. E greu să-ți imaginezi cum ar fi arătat Europa astăzi, fără capitularea Germaniei din 1945, fără inițiativa lui Robert Schumann de a propune o organizare supranațională a bătrânului continent în 1950. E greu să-ți imaginezi ce turnură ar fi luat ofensiva americană din Vietnam fără protestele masive pregătite în fața Casei Albe. E greu să-ți imaginezi cum ar fi arătat România astăzi, fără Declarația de Independență citită în plen de Mihail Kogălniceanu în 1877.

Toate aceste evenimente au avut loc pe 9 mai – o zi fără de care secolul XX ar fi fost de nerecunoscut. Tocmai de aceea vă propunem o serie de cărți în amintirea acestei date de 9 mai, în amintirea unui secol în care istoria s-a scris adesea…într-o singură zi.

Între 4.05 – 7.05, pe www.libris.ro toate cărțile din categoriile ISTORIE și RELAȚII INTERNAȚIONALE beneficiază de o reducere de 25%.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *