Viata, se înțelege, o experimentăm cu toții, viața este un fenomen care ni se dă și care se dovedește motiv de celebrare pentru unii, motiv de lamentare pentru alții. Felul în care căutăm să o înțelegem însă, felul în care reușim să extragem esențialul din situațiile și întâmplările la care luăm parte, felul în care reușim să integrăm și să semnificăm tot acel mănunchi de trăiri și senzații care se derulează constant reprezintă un exercițiu pe care îl dezvoltăm permanent. În întâmpinarea acestui exercițiu necesar a venit și evenimentul care s-a desfășurat în această după amiază la Librăria Șt.O.Iosif.

JOI, 17.05.2012, la Librăria Șt.O.Iosif, alături de Centrul Holistic de Lumină am lansat un nou  volum al AUROREI SITĂRUȘ, intitulat VIAȚA ÎNTRE TEORIE ȘI PRACTICĂ (Editura Simra, 2012), în prezența unui public numeros.


Evenimentul a fost deschis de ANA ONIȚĂ, Director General Libris Brașov cea care își exprimase dorința de a o avea din nou pe autoare în librărie, încă de la lansarea cărții Maeștrii destinului, semnată tot de Aurora Sităruș, lansare care a avut loc în luna decembrie a anului trecut.

A luat apoi cuvântul PETRICA GALAN, colaboratoare apropiată a Aurorei Sităruș, care a vorbit   în primul rând despre editura pe care o reprezintă: ideea de a înființa o astfel de editură i-a venit vorbitoarei după ce a participat la cursurile autoarei, atunci când a ajuns la concluzia că ar fi păcat ca experiențele și informațiile împărtășite la Centrul Holistic de Lumină să nu ajungă și la cei care nu au timp să ajungă la seminariile de dezvoltare spirituală. Petrica Galan a vorbit și despre cartea lansată- un volum care cuprinde sfaturi și explicații practice legate de abordarea situațiilor de zi cu zi, un autentic îndreptar de viață scris cu multă inspirație, un volum care ne învață să renunțăm la nefericire și la suferință. Petrica Galan și-a încheiat discursul amintind că acest volum se citește mai degrabă cu sufletul, decât cu mintea.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tKoHwGccF9o[/youtube]

A vorbit ALEXANDRU GALAN care a descifrat pentru public numele editurii la care a fost publicat volumul Aurorei Sităruș. SIMRA în limba sanscrită înseamnă a ține minte, astfel că misiunea editurii este aceea de a oferi cărți care sa fie demne a ramane in memorie. De asemenea, vorbitorul a justificat și imaginea de pe coperta cărții (un trunchi de copac în interiorul căruia apare un alt copac înverzit), o imagine care face trimitere la condiția omului contemporan: în viața de zi cu zi avem aparențe îmbătrânite și epuizate (la fel ca arborele mare din imagine) dar în noi se află și poate fi descoperit un fond spiritual revigorant. Despre cartea Aurorei Sităruș, Alexandru Galan a remarcat faptul că este o chemare la trezirea sprituală care ne învață să ne desprindem de sinele fals și să dobândim respectul de sine necondiționat. La final, vorbitorul a recomandat publicului să acceseze siteul și forumul pus la dispoziție de Editura Simra.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kyL77yWs06g[/youtube]

A luat cuvântul apoi AURORA SITĂRUȘ care a vorbit despre relația maestru-discipol în tradițiile spirituale contemporane, amintind că inclusv în tradiția tibetană și-a făcut loc o flexibilizare binevenită de perspectivă, în baza căreia discipolii beneficiază de o libertate mult mai mare în aflarea propriului drum. Cartea lansată a fost caracterizată de autoare drept un adevărat portal, prin care cititorii pot face salturi de la o realitate la alta, prin tehnici cât se poate de simple. Necesitatea acestui salt este justificată, atâta timp cât, în opinia Aurorei Sităruș, nu ne putem rezolva problemele aparținând unui nivel al realității decât trecând pe un plan superior. Prin intermediul acestui volum de învățături practice, cei interesați de dezvoltarea spirituală au ocazia să se apropie de conștientizarea măștilor pe care le purtăm în relațiile din viața de zi cu zi și să-și găsească drumul spre o existență autentică.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xtb5f79dHR8[/youtube]

Aurora Sităruș a vorbit și despre frică, un fenomen cotidian, capabil să ne paralizeze adesea dispozițiile și a povestit despre felul în care chiar autoarea a reușit să depășească această stare, prin raționament și conștientizare, prin cercetarea cauzelor și consecințelor ultime imaginate în ceea ce privește obiectul care ne inspiră teamă. Înainte de încheiere, Aurora Sităruș și-a exprimat convingerea că toți cei prezenți vor putea să găsească drumul spre o viață fericită, chiar dacă trăim într-o lume atât de nefericită.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S7XeNlx5REg[/youtube]

La final, Aurora Sităruș a oferit o sesiune lungă de autografe.

Mulțumim Editurii Simra pentru vizita pe care ne-au făcut-o, mulțumim Aurorei Sităruș pentru discursul plin de mesaje pozitive și reconfortante și mulțumim tuturor celor care au participat la acest eveniment – sperăm că v-ați convins de faptul că, atunci când vine vorba de viață, teoria și practica se împletesc armonios.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *