Dacă pentru un om religios este adesea dificil să se ridice la înălțimea exigențelor morale creștine, nici pentru cei mai puțin religioși nu e ușor să fie generoși, rezonabili și bine intenționați față de semenii lor. Ca să îți dai seama cel mai bine de acest lucru, e suficient să proiectezi o oglindă în care să se vadă condiția umană, cu toate slăbiciunile și virtuțile ei.

Lucrurile devin savuroase, când oglinda capătă o formă ingenioasă și totul este reflectat cu umor: o corespondență inedită între un maestru și un discipol puși pe rele, puși pe perfecționarea unei adevărate inginerii a coruperii individului. E vorba de un schimb epistolar imaginar care demonstrează, în cele din urmă, că și diavolii au zile mai bune și zile mai proaste… iar asta tocmai pentru că omul este o ființă înzestrată cu liber arbitru.

Pe 29 iunie, ora 18, la CLUBUL DE LECTURĂ de la Librăria Șt.O.Iosif Brașov discutăm despre cartea lui C.S.Lewis, SFATURILE UNUI DIAVOL MAI BĂTRÂN CĂTRE UNUL MAI TÂNĂR (Editura Humanitas, 2010)

Până la sfarsitul lunii iunie, cartea beneficiază de o reducere de 20%!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *