Iarna sau vara, dimineața sau după-amiaza, fețele Brașovului sunt mereu surprinzătoare și pline de farmec: panorame minunate, sute de ani de istorie și cultură dezvăluite armonios pe străduțe cu aer medieval. Turiști sau localnici, toți cei care vizitează centrul vechi știu probabil că orice plimbare prin orașul de la poalele Tâmpei nu are cum să nu fie memorabilă. Tocmai de aceea, în această vară, adăugăm traseelor de promenadă cunoscute, o destinație proaspătă, în ton cu atmosfera culturală a burgului transilvan, atât de familiară și de intimă, o destinație pe care o știm așteptată de ceva timp și care cu siguranță va fi la mare căutare: Aleea Cărții. Este vorba de o alee cochetă pe care o inaugurăm, timp de câteva zile. în fața clădirii simbol a Brașovului, Casa Sfatului. Este vorba de o alee plină de farmec cu propriul ei fundal melodic, o alee pe care au loc întâlniri memorabile cu cele mai strălucite minți ale scriitorilor și muzicienilor, pe care se vorbește limba universală a imaginației, o alee pe care vă veți întoarce iar și iar, regăsind de fiecare dată noi surprize. E vorba de o alee care se naște în cadrul unei noi manifestări culturale la Brașov, marca Libris.

În perioada 19.07-22.07, Asociația Libris Cultural, împreună cu Primăria Brașov și Uniunea Scriitorilor din România- Filiala Brașov organizează fEstivalul de cArte și muzică – Ediția I. Cele mai importante edituri și case de discuri din țară și străinătate își vor prezenta producțiile pe ALEEA CĂRȚII din PIAȚA SFATULUI. Pe durata festivalului vor avea loc lansări de carte și muzică, întregite de două spectacole dedicate folkului și muzicii tradiționale românești.

Programul de vizitare

Joi – sâmbătă 10.00 – 22.00

Duminică 10.00 – 18.00.

Accesul publicului este gratuit, inclusiv la spectacolele organizate pe scena festivalului sâmbătă şi duminică.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ye2Zwa1zZnk[/youtube]

Proiect cultural realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional

Un eveniment susţinut de librăria online www.libris.ro.

Organizatori:

– ASOCIAŢIA CULTURALĂ LIBRIS BRAŞOV

– PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BRAŞOV

– FILIALA BRAŞOV A UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA

Dacă în luna martie a fiecărui an v-am obișnuit să aducem o tradițională bunăvestire a primăverii la poalele Tâmpei, iată că din 2012 vă propunem un adevărat festival al cărții și al muzicii care să prelungească popasurile celor dornici de promenadă în lumea minunată a culturii.

Vă așteptăm în curând pe ALEEA CĂRȚII, in Piața Sfatului Brașov!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *