În plină vară, în anotimpul proiectelor de vacanță  ambițioase și extravagante, propunem o vizită într-un loc al literaturii tot mai puțin frecventat de cititorii contemporani: locul clasicilor. Ne apropiem de trei povești de iubire, din Rusia secolelor trecute, povești din care nu lipsesc, așa cum e firesc,  nesăbuința, impulsivitatea, fericirea trecătoare și sentimentele intense.

Toate aceste idile de tinerețe, din vremuri apuse,  sunt evocate cu puritatea artistică de care doar un maestru e capabil. Sensibilitatea și  tandrețea prozei  transcend cu siguranță timpurile acțiunii, reușind să îi cucerească chiar și pe cititorii contemporani și să-i facă părtași la experiențele protagoniștilor. Povestirile din acest volum degajă, împreună,  în doze mai mari sau mai mici, exact acea nostalgie amăruie pe care serile frumoase de vară o lasă în urmă.

În luna dogoritoare a lui iulie vă propunem un popas la umbra unui mare clasic rus. La Clubul de Lectură de la Librăria Șt.O.Iosif discutăm despre volumul PRIMA IUBIRE (Editura All, 2012), de Ivan Turgheniev.

Până pe 29.07, volumul beneficiază de o reducere de 25%.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *