Președinte al Uniunii Scriitorilor Filiala Brașov, un veteran al lumii culturale transilvane din ultimele decade,  un arhitect al învățământului universitar umanist brașovean, director al revistei Astra, scriitorul Doru Munteanu remarca faptul că pentru orice copil de ardelean, cunoașterea istoriei și valorificarea tradițiilor reprezintă un autentic program de viață. Tocmai de aceea, narațiunile lui Doru Munteanu sunt cufundate în istorie și se dovedesc a fi cărți-document, în care, prin dramele individuale ale personajelor transpar în fapt și dramele timpurilor și locurilor în care sunt proiectați protagoniștii. Și Viața de la fereastră, cea mai recentă proză a scriitorului Doru Munteanu, reeditată de curând la Editura Rao este un astfel de roman cufundat în istorie, un roman de viață, dragoste și aspirații. Și pentru că mulți dintre noi suntem, la rândul nostru, copii de ardeleni, vă propunem să abordăm, prin lectură, acea privire contemplativă, analitică (așa cum este orice privire de la fereastră…) asupra unor destine și evenimente memorabile atât prin conținutul lor istoric, cât și prin forma artistică în care sunt reconstituite și reimaginate.

Pe 31.08.2012, găzduim o ediție specială a Clubului de Lectură de la Librăria Șt.O.Iosif din Brașov, o ediție la care vom putea schimba impresii de lectură pe marginea volumului VIAȚA DE LA FEREASTRĂ cu însuși Doru Munteanu, autorul romanului ales pentru discuții.

Pana pe 31.08.2012, volumul VIATA DE LA FEREASTRA va beneficia de o reducere de 20%

2 Responses

 1. Mda ,avem si noi falitii nostrii !Ce bine a dormit acest zis scriitor la ASTRA ! si nu pe bani putini.Acum ,mai face pe publicistul ,din multele idei furate……..
  In rest multa infatuare si practicarea sportului national : datu’ cu parerea.Ca daca esti cocotat in postul ala,altfel gandesti! mai scrii editoriale,devii filozof,dai lectii de viata celor ce nu ti-o cer, etc,etc…………….vai de steaua noastra !

  „Democratia are un viciu major,nu are criterii de selectie a valorilor” (Petre Tutea)

  1. La Clubul de Lectura nu am discutat despre activitatea lui Doru Munteanu in general – publicistica sau nu- (pe care cei prezenti la club nu o cunosc atat de detaliat pentru a emite diverse judecati) ci doar despre romanul Viata de la fereastra pe care am avut ocazia sa il citim. Nu stiu care este criteriul prin care stabilim care sunt ideile furate in acest roman (daca este cazul…).
   Nu stiu ce anume mai exact aveti sa ii reprosati lui Doru Munteanu si mai ales pe ce baze, insa cel putin in cadrul discutiilor de la clubul de lectura nu am avut parte de infatuare (la modul serios, poate doar la modul autoironic recunoscut de toti ca atare). Cat despre sportul national „datu cu parerea”, el este binevenit atunci cand vorbim de o activitate care incurajeaza dialogul si schimbul de opinii intre persoane care nu sunt si mai ales nici nu se pretind a fi specialisti, ci doar impartasesc in modul cel mai inocent, o pasiune anume.
   Nu imi este clar ce relevanta are citatul din Tutea, legat de neajunsurile democratiei si nici mesajul sau nu este lamuritor- democratiile functionale selecteaza valorile meritocratic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *