Ce a lasat posteritatiii scriitorul american Ernest Hemingway? Un inventar sumar probabil ca ar suna cam așa: proze scurte memorabile, romane savuroase, un stil literar unic, noi standarde ale arogantei, mai multe sotii (ne)consalate. Nu putem uita nici imaginea Parisului interbelic, dezvaluita in volumul aparut postum, Sărbătoarea continua, o imagine de neuitat a unei capitale mustind de efervescenta artistica, marcata pentru eternitate de performantele celebrei generatii pierdute.
Nu in ultimul rand, tocmai prin faptul ca a avut o fire aventuroasa si un destin memorabil, tesut pe fondul unei epoci irepetabile, Ernest Hemingway s-a dovedit, in cele din urma, o sursa de inspiratie pentru scriitorii care l-au succedat. O dovedeste romanul SOTIA DIN PARIS, semnat tot de o scriitoare americana, un roman care il transforma pe insusi Hemingway si pe sotia sa Hadley Richardson in protagonisti surprinsi in capitala franceza a anilor 20. O poveste de dragoste, un instantaneu de epoca, o explorare a conditiei artistului, pe toate le veti regasi in aceasta naratiune care impleteste biografia cu ficitiunea, in spiritul care l-a facut celebru pe Hemingway.
Va invitam vineri, 26.10.2012, incepand cu ora 18, la o noua editie a Clubului de Lectura de la Libraria St.O.Iosif. Discutam despre un… portret de grup cu generatia pierduta, pe care il veti descoperi in romanul SOTIA DIN PARIS (Editura Humanitas, 2012), de Paula McLain, disponibil cu 20% reducere.
Un răspuns