Pentru un autor probabil puține experiențe se pot compara cu bucuria de a fi alături de actualii și mai ales viitorii săi cititori, cu plăcerea de a le recomanda direct și a le duce în atenție lucrările pe care le pregătesc. Poate tocmai de aceea, nici chiar o deplasare  dintr-o altă țară nu este un efort prea mare, pentru un scriitor care își dorește să trăiască această experiență în orașul natal. Vasilica Frumușanu a venit tocmai din Italia, acolo unde locuiește,  pentru a-și pregăti debutul literar la Brașov.

SÂMBĂTĂ, 27.10.2012, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov am lansat romanul LUMEA DINCOLO DE APARENȚE (Editura Lux Libris, 2012) semnat de Vasilica Frumușanu, alături de invitați prestigioși și alături de un public emoționat.

Evenimentul a fost deschis de ANA ONIȚĂ, Director General Libris Brașov care s-a bucurat că după amiaza de sâmbătă s-a dovedit prilejul unei duble sărbători: una religioasă, a Sfântului Dimitrie cel Nou și una culturală, a lansării unei cărți., Ana Oniță a felicitat-o pe autoare pentru titlul ales, un titlu care atrage atenția cititorilor, fără îndoială.

Profesorul și preotul OVIDIU MOCEANU a remarcat faptul că a scrie un roman este un act de mare curaj și că orice romancier este de fapt un om rănit după ce a semnat o lucrare, un om care are nevoie de mângâierea opiniilor celor din jur. Vorbitorul a fost bucuros să poată oferi acest feedback trebuincios autoarei, observând faptul că LUMEA DINCOLO DE APARENȚE este un roman-cronică, din categoria celor care se scriu o singură dată în viață. Lucrarea explorează , prin două fire narative imaginea unei lumi agitate, deopotrivă pre și postdecembriste, în care existențele protagoniștilor se complică și se destramă în permanență. Ovidiu Moceanu și-a exprimat convingerea că acest roman este doar primul dintr-o carieră scriitoricească ce se anunță promițătoare.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eOjmX5MhoHY&feature=youtu.be[/youtube]

Preotul VASILE OLTEAN a mărturisit că deși nu mai citește romane a parcurs cu plăcere lucrarea Vasilicăi Frumușanu și asta pentru că autoarea se dovedește un psiholog bun și o fire cât se poate de sensibilă. În volumul lansat, Vasilica Frumușanu reușește să extragă, în urmărirea destinului celor două personaje feminine, situațiile dramatice ale vârstelor decisive: adolescența și tinerețea, inspirate toate din biografia autoarei. Cititorii, mai tineri sau mai bătrâni vor putea relaționa și simți foarte ușor evenimentele și perioadele  acoperite de carte, atâta timp cât acestea chiar au amprenta autenticității istorice.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GnIWrnm_4IM&feature=youtu.be[/youtube]

VASILICA FRUMUȘANU a vorbit despre coperta volumului și despre povestea scrierii romanului lasnsat. Imaginea de pe copertă  integrează culoarea verde (simbol al speranței) dar și cele patru elemente fundamentale ale planetei (pământul, apa, aerul, focul). Romanul a fost scris în doar câteva luni și a a adus cu sine o eliberare spirituală pentru autoare iar originea sa și mesajul său esențial se referă la nemurirea speranței, indiferent de dificulățile pe care viața le scoate în cale.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yrfOE6xs2tI&feature=youtu.be[/youtube]

Lansarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Mulțumim Vasilicăi Frumușau și inivitaților ei pentru că au ales librăria noastră pentru această lansare de carte deosebită și mulțumim desigur și publicului pentru participare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *