Viata de zi cu zi in societatea contemporana se dovedeste suficient de provocatoare: peisajul profesional, social, domestic toate ne preseaza sa ne adaptam, sa ne ajustam obiceiurile si aspiratiile. Putem intampina nenumaratele alegeri si responsabilitati cotidiene prin doua atitudini extreme: fie asumarea lor pana la capat, fie eschiva sfidatoare. Prima atitudine ne este familiara, in diferite grade – in fond ea este baza evolutiei si integrarii noastre sociale. Cea de-a doua atitudine ramane apanajul celor despre care ne e greu sa spunem daca sunt cu adevarat curajosi sau dimpotriva, cat se poate de lasi.

Ce ai face daca ai avea sansa sa te sustragi cotidianului, intr-o realitate paralela, intr-o oaza a tentatiilor senzoriale si intelectuale? Ce sanse au boemii (auto)ironici, nihilisti a caror indeletnicire principala se rezuma in fapt la o… eterna palavrageala?  Adanciti aceste intrebari in cadrul unui exercitiu de imaginatie si a  unei critici subtile a societatii postbelice, intr-un roman concis, semnat de un autor premiat cu Nobel.

Vineri, 30.11.2012, la Libraria St O Iosif  incepand cu ora 18, va asteptam la o noua editie a Clubului de Lectura, la o discutie provocatoare pe marginea volumului semnat Naghib Mahfuz, Palavrageala pe Nil, , disponibil cu 20% reducere.

One Response

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *