De-a lungul timpului, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov am găzduit o mulțime de lansări de carte și de muzică de pe urma cărora publicul cititor și autorul au avut numai de câștigat, atât pe plan material, cât mai ales pe plan spiritual. Se mai întâmplă însă să avem parte și de evenimente cu mize generoase, când beneficiile unei lansări se extind dincolo de cei prezenți, spre cei mai puțin favorizați de soartă. După-amiaza de astăzi a fost exact unul din acele momente când calitatea a întâlnit în mod fericit caritatea, în cadrul unei manifestări deosebite.

JOI, 15.11.2012, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov am lansat albumul muzical ACTIVE HANDS , de CLAES NEEB and FRIENDS (productie Libris Brașov), un album generos nu doar pentru urechile publicului, ci și cu acei copii abandonați care vor fi susținuți material din vânzarea acestui material discografic. Albumul  contine  16 piese inedite semnate de Claes Neeb (in registrul jazz – blues- country) si este un  fel de „Olimpiada de chitara” la   care au participat  muzicieni  chitaristi straluciti  practicanti ai stilului derivat din muzica clasica „finger pickers” (intre care si 2 dintre cei 5 recunoscuti mondial CGP  – Certificate Guitar Player- Tommy Emmanuel si John Knowles ) dar si aranjorul /claviaturis Randy Goodrum (colaborator  al lui Frank Zappa, Toto, Eric Clapton, Ray Charles, Aretha Franklin, Chaka Khan, George Benson ,Al Jarreau, Oscar Peterson, Gladys Knight, Natalie Cole si Chat Atkins).

Evenimentul a fost deschis de VIRGIL ONIȚĂ, Președintele Asociației Libris Cultural Brașov care s-a declarat onorat să stea alături de personalitățile prezente la lansare, încununând un proiect aparte din punct de vedere artistic care păstrează și valențe sociale.

ADRIAN GABOR, viceprimarul Brașovului i-a felicitat la rândul său pe artiști, mărturisind că se bucură să asiste la asemenea manifestări frumoase din punct de vedere cultural,  la asemenea inițiative care îmbină solidaritatea socială cu arta cât se poate de armonios.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u_hbJNtuZgM[/youtube]

DANA CRISTESCU a vorbit despre backgroundul activității lui TOM ANDREASSEN, o personalitate care a rămas, de ani de zile, consecventa în exprimarea generozității față de categoriile defavorizate din România. Astfel, coordonatorul albumului lansat a convins 195 de artiști să contribuie lunar pentru a aduce fonduri în România, pentru copiii fără părinți, un gest cât se poate de binevenit, mai ales după sistarea posibilității de accesare a fondurilor europene. Inclusiv acest album care combină ritmurile jazz-blues-country vine să îi încânte nu doar pe iubitorii muzicii bune ci și pe orfanii de la Mogoșoaia: încasările pe 10 ani de pe urma acestui disc vor fi donate la casa de copii din Mogoșoaia.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L4M5OatX6qI[/youtube]

A urmat un moment emoționant, muzical care a marcat  alegerea lui TOM ANDREASSEN de a-și sărbători aniversarea prin acest exercițiu de generozitate:  doi studenți de la Facultatea de Muzică i-au cântat coordonatorului albumului lansat un binemeritat  La mulți ani.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2AJbDbbkhGw[/youtube]

Terapeut în Norvegia, combinând terapia cu muzica, dedicându-și viața ajutorării celor dependenți de droguri și agresați, TOM ANDREASSEN a spus și el câteva cuvinte despre albumul său. Vorbitorul a mărturisit cu multă căldură faptul că România reprezintă o țară adoptivă pentru el (în care a călătorit de aproape 200 de ori). De asemenea, vorbitorul și-a exprimat bucuria de a lansa de ziua sa în Brașov ACTIVE HANDS, mai ales că aceasta ar putea fi prima și poate ultima lansare din țara noastră a albumului.

Dubla sărbătoare, a lansării albumului și a aniversării lui TOM ANDREASSEN s-a încheiat în spiritul festivist al celebrărilor de iarnă care se apropie, prin colinda O ce veste minunată.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V6mLRBJed3U[/youtube]

Mulțumim lui TOM ANDREASSEN pentru onoarea pe care ne-a făcut-o când a ales să poposească la Librăria Șt.O.Iosif, mulțumim publicului prezent și invitaților, a fost o după-amiază minunată în care am avut parte de o pildă de generozitate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *