Bufnita este o pasare cu semnificatie controversata, ambivalenta in numeroase credinte populare. Pe de o parte un simbol al irationalului, al ambiguitatii, al pericolului, pe de alta parte o imagine a intelepciunii si inteligentei. Sub semnul acestei ambivalente se desfasoara si romanul pe care vi-l recomandam in aceasta luna care impleteste doua lungi marturii: una luminoasa, despre inocenta si copilaria petrecuta  in anii 90 si una intunecata, despre drama supravietuirii intelectualului in vremurile comuniste. Ce aduce laolalta protagonistii celor doua povesti? Ce il leaga pe Luci, baietelul aventuros, de domnul Emil, sexagenarul din vecini, fragil si bolnav? Asa cum veti descoperi, e vorba de o prietenie emotionanta si chiar de o pasiune neobisnuita dar nelipsita de talc pentru… bufnite.

La editia aniversara a Clubului de Lectura de la Libraria St O Iosif Brasov vi-l aducem aproape pe FILIP FLORIAN, unul din cei mai apreciati scriitori contemporani,  indragit atat de public, cat si de critica de specialitate ale carui carti (Zilele regelui, Degete mici) au fost traduse si peste hotare.

Pe 15.12.2012, in ziua in care vom sarbatori doi ani de la inaugurarea Salonului St O Iosif, discutam, alaturi de FILIP FLORIAN despre cel mai nou roman al sau,  bestsellerul Editurii Polirom de anul acesta de la Targul Gaudeamus – este vorba de TOATE BUFNITELE, un volum disponibil in librarie cu 20% reducere.

Va asteptam!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *