Se anunță o lună decembrie aglomerată… de ninsori, turiști, sărbători și evenimente. Este o lună emblematică pentru Brașov, momentul în care orașul de la poalele Tâmpei  prinde viață și lumină, căpătând o atmosferă festivistă deplină. Poate tocmai de aceea am ales ca decembrie, luna în care generozitatea și diversitatea se simt peste tot pe străzile burgului transilvănean, să fie și luna în care contribuim și noi, cei de la librărie, cu încă un prilej de sărbătoare. Căci pe lângă celebrările din calendar, deschiderea sezonului sporturilor de iarnă, victoriile politice sau concertele și manifestările de sezon din centrul vechi, la Brașov ne simțim mândri pentru că avem un loc în care cărțile vă privesc cu drag și muzica vă cucerește discret.

Acum doi ani am oferit un cadou minunat brașovenilor, un cadou de care să se bucure în fiecare zi, în care să regăsească o atmosferă intimă și prietenoasă: în 2010 una din cele mai longevive librării din Brașov, Librăria Șt.O.Iosif se redeschidea schimbată la față, într-o formă cu 3 saloane de carte și muzică pentru toate vârstele și toate gusturile. Rememorăm și astăzi cu plăcere, poate chiar cu  surprindere felul în care, în doar câteva luni, un subsol întunecat și neprimitor a devenit, prin concursul arhitectului Teofil Mihăilescu și al echipei sale, un salon rafinat, un spațiu în care cărțile și personalitățile culturale au găsit un loc de desfășurare cât se poate de agreabil.

Din 2010 și până astăzi, Salonul Șt.O.Iosif a găzduit nenumărate lansări de carte și muzică, evenimente dedicate diverselor date calendaristice semnificative, primind chiar și vizita lui… Moș Crăciun. Nici anul 2012 nu s-a lăsat mai prejos-  a fost un an plin, în care am fost onorați de prezența unor personalități precum Andreea Răducan, Florin Iaru, Gigi Ghinea, Laurian Taus, Mircea Martin, Radu Mareș etc.

Toate aceste bucurii, de lectură, de audiție le-am împărtășit cu dumneavostră iar feedbackul pozitiv pe care l-am primit din partea tuturor celor care ne-au călcat pragul ne-au dovedit că brașovenii prețuiesc cu adevărat eforturile pe care le-am făcut. Tocmai de aceea am ales să sărbătorim ziua Librăriei Șt.O.Iosif în luna decembrie alături de voi. Încă de anul trecut, am decis ca această aniversare să fie un prilej de aducere aminte dar și un prilej de a ne gândi la anul următor, la felul în care putem veni în întâmpinarea preocupărilor culturale ale vizitatorilor librăriei. Și pentru că privim cu același entuziasm, spre trecut dar și spre viitor, în decembrie 2011 am dat undă verde la Clubul de Lectură al Librăriei Șt.O.Iosif, un proiect pe care îl sărbătorim în acest an printr-o ediție specială care îl va avea invitat pe FILIP FLORIAN, autorul bestsellerului Târgului de Carte Gaudeamus 2012, anume TOATE BUFNIȚELE (Editura Polirom, 2012).  Pe lângă această ediție aniversară, la finalul anului 2012 pregătim un nou proiect: CINEMATECA LIBRĂRIEI ȘT.O.IOSIF, în cadrul căreia vom viziona și vom discuta filme, numai unul și unul.

Pe 15.12.2012, vă invităm la ziua porților deschise, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov. Vă invităm să luați parte la sărbătorirea acestui spațiu îndrăgit, unde poveștile de dragoste dintre oameni, cărți și muzică se nasc spontan și imprevizibil. Veți avea parte de oferte speciale, de evenimente și de invitați cuceritori!


De mai bine de 20 de ani, la Librăria Șt.O.Iosif trăim o poveste frumoasă alături de Brașov. E o poveste la care v-am făcut martori, pe care o împărtășim și o scriem în continuare cu voi toți cei care ne vizitați. Pe 15.12.2012 povestea merge mai departe… pe str Mureșenilor nr 14 găsiți acel loc în care cărțile vă privesc cu drag, muzica vă cucerește discret, adică acel loc în care CULTURA SE SIMTE… DE APROAPE!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *