Ce facem între Crăciun și Revelion? Evident, ne încărcăm bateriile și nu prea: dăm iama prin magazine să ne aprovizionăm, să ne pregătim pentru următoarea petrecere, pentru următoarele seri în care trebuie să arătăm și să ne simțim la înălțime. În fapt, ne cam epuizăm și ne cam rispim în toată agitația asta. Cu amintirea zilelor sărbătorite ieri în minte, mereu cu gândul  la ziua de mâine, numărând minutele, secundele până la schimbarea anului, recapitulând bilanțuri lunare  de realizări, cheltuieli, suntem preocupați mai mult ca niciodată de felul în care se scurge timpul. Perioada dintre Crăciun și Revelion ne găsește așadar captivi în cotidianul consumerist și agitați de felul în care vremurile trec ba prea repede, ba prea încet.

Tocmai de aceea vă propunem un moment autentic de respiro cultural, cât se poate de binevenit în această perioadă: un moment care să vă destindă, să vă încânte și să transforme această preocupare apăsătoare, această angoasă față de trecerea timpului într-o veritabilă delectare estetică.

Încheiem seria de evenimente din acest an, în Salonul Șt.O.Iosif cu o dublă lansare de zile mari, în ton cu perioada bilanțurilor și recapitulărilor, centrate pe felul în care timpul și istoria ajung să modeleze destine, peisaje, oameni.

JOI, 27.12.2012, ora 16,  la Librăria Șt.O.Iosif Brașov lansăm două romane publicate de Editura Humanitas, semnate de doi autori populari și îndrăgiți de publicul din România: IOANA PÂRVULESCU și RADU PARASCHIVESCU. Invitat special: OANA PELLEA.

VIITORUL ÎNCEPE LUNI  (Editura Humanitas, 2012) este un roman despre două personaje față de care publicul, prin condeiul Ioanei Pârvulescu a cultivat deja un atașament aparte: este vorba despre București și despre timp.  Cititorii au ocazia să se reîntoarcă din nou în capitala de la finalul secolului XIX pentru a pătrunde în aventura, umorul și poezia unor vremuri de neuitat.

Ioana Parvulescu  este conferenţiar universitar la Facultatea de Litere din Bucureşti, unde predă literatură română modernă, şi a fost timp de 18 ani redactor la România literară. A iniţiat şi coordonat la Editura Humanitas colecţia de literatură universală „Cartea de pe noptieră“.

ASTĂZI ESTE MÂINELE DE CARE TE-AI TEMUT IERI (Editura Humanitas 2012) este un roman plin de imaginație care sfidează timpul și spațiu care vorbește, prin intermediul călătoriei unui cântec irlandez prin diferite etape ale istoriei despre universala preocupare pentru libertate.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y_52ClwoMqk[/youtube]

Radu Paraschivescu (n. 1960, Bucureşti) trăieşte în Balta Albă şi se visează la Roma. E mefient faţă de avioane, reptile şi sfaturile medicilor. Croieşte articole pentru ziare şi reviste, se ocupă cu hermeneutica ofsaidului în emisiuni de analiză fotbalistică şi – mai rar decât i-ar plăcea – scrie cărţi. Are câţiva prieteni francezi de nădejde (Millefeuilles, Plaisir Sucré, Macaron etc.), fără să-şi fi trădat prima iubită: ciocolata de casă. Se îmbată cu vocea lui David Gilmour şi chitara lui Mark Knopfler. Este angajatul unui stăpân birmanez pe nume Aramis, căruia îi invidiază lenea, somnul profund şi mustăţile. La Humanitas, domiciliul lui profesional, publică nişte cărţi de „Râsul lumii”. Se îndrăgosteşte repede şi-i trece greu. Detestă clişeele, laptele şi brocoli. A scris despre nesimţiţi, Inès de Castro, Maradona şi Caravaggio.

Pe lângă personalitățile cuceritoare ale autorilor care vor vorbi despre cele două povești bine primite la Târgul de Carte Gaudeamus din acest an, veți avea parte și de o lectură publică susținută de actrița OANA PELLEA.

Va asteptam!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *