Se vorbește adesea despre lectură ca despre un act de evadare din realitate. Dar parcă prea puțini scriitori s-au gândit să transforme această practică a evadării de dragul divertismentului într-o adevărată provocare artistică de proporții… suprarealiștii au reușit însă cu siguranță.

O carte semnată Andre Breton, unul dintre cei mai proeminenți scriitori ai acestui curent, ar putea fi citită aparent doar pentru a avea parte de o plimbare fictivă pe străzile Parisului anilor 20, pe care strălucesc influențele marxiste și misterele feminine. Doar că pentru un suprarealist, universul romanului nu este doar un prilej de oglindire al unui real mai mult sau mai puțin alterat. Realul așa cum îl cunoaștem devine  doar o posibilitate printre multe altele, devine doar o formă în care se revarsă excepționalul și imaginația.

Parisul lui Breton este magic, este fluid, este locul în care extraordinarul devine firesc, e o lume înfășurată în coincidențe, în care chiar și spațiul sau timpul se pot volatilize precum ceasurile moi ale lui Dali.

Pe 22.02.2013, la ora 18 vă așteptăm la CLUBUL DE LECTURĂ de la Librăria Șt.O.Iosif Brașov, să împărtășim impresii pe marginea unei  celebre scrieri suprarealiste, proaspăt apărută și în limba română: NADJA, de Andre Breton, disponibilă cu 20% reducere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *