Deși  Ziua Îndrăgostiților este o sărbătoare de import, poate că nu e totuși atât de rău că avem cel puțin două ocazii într-o lună să sărbătorim amorul, în niște vremuri în care ducem lipsă, prin felul în care decurg lucrurile în spațiul public, de mai multe emoții pozitive. Ziua Îndrăgostiților se poate dovedi o ocazie minunată de a lansa o carte de poezii, perfect în ton cu atmosfera sărbătorii.

JOI, 14.12.2013, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov am lansat volumul DAR DE SUFLET (Editura Pastel, 2013), semnat de Dorian Gheorghiu.

Evenimentul a fost deschis de VIRGIL ONIȚĂ, Președintele Asociației Libris Cultural Brașov, cel care a urat bun venit invitaților și a remarcat faptul că o zi frumoasă pentru toți cei mereu îndrăgostiți merita o lansare pe măsură.

GABRIELA DARABAN, editorul cărții s-a bucurat să inaugureze seria lansărilor Editurii Pastel de la Libăria Șt.O.Iosif din acest an cu volumul lui Dorian Gheorghiu iar asta pentru că volumul lansat astăzi este într-adevăr un dar de suflet, armonizat cu atmosfera cărților cu suflet de la Librăria Șt.O.Iosif. Dorian Gheorghiu este un artist al Operei Brașov, un interpret care aduce aplecării sale muzicale și o completare literară binevenită.

ION POPESCU TOPOLOG și-a început discursul, ca la fiecare lansare, cu o demonstraiție de text. Urmărind principiul conform căruia un dirijor nu poate fi mai bun decât compozitorul piesei dirijate și că un comentator literar nu poate spune la fel de multe precum autorul textelor comentate, Ion Popescu Topolog a dat citire câtorva poezii din volumul lansat. În această carte de debut, Dorian Gheorghiu se definește pe sine, fără pretenții filosofice, din perspectiva celui care scrie versuri. Autorul reușește să facă transferul pasiunii de interpret și în poezie și oferă o serie de creații cu o rtimica antonpanescă. Poeziile lui Dorian Gheorghiu amintesc de cântecele de lume ale Ileanei Sărăroiu sau Mariei Dragomiroiu și reprezintă o contribuție binevenită în peisajul literar.

DORIAN GHEORGHIU a mulțumit elaborat, tuturor celor care au contribuit la prezentarea acestui volum în fața publicului. Și pentru că poeziile vorbesc de la sine,  autorul s-a gândit să ofere la lansarea sa de carte un minirecital muzical care a cuprins piese îndrăgite precum: Pe lângă plopii fără soț, Barca pe valuri, Mai am un singur dor.

Mulțumim invitaților pentru momentele frumoase pe care le-au oferit chiar de Ziua Îndrăgostiților și mulțumim publicului pentru participare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *