Așa cum e lesne de observat, pe măsură ce a trecut timpul, pe măsură ce piața de carte s-a dezvoltat, librăriile nu mai sunt  demult (dacă au fost vreodată…) niște simple magazine, niște spații neutre din care oamenii cumpără o marfă, numită carte, cd sau film. Mai degrabă, librăriile au devenit locurile  în care desfășurăm o avanpremieră a lecturii, cu tot ce implică acest act.

Accesibilitatea volumelor și ambianța sunt decisive  în  orchestrarea acestei avanpremiere. Pentru un cititor, micile plăceri care preced lectura sunt poate la fel de importante ca și actul lecturii în sine: să trăiască surpriza descoperirii unei cărți bune, pe un raft familiar și ordonat sau pe masa noutăților,  să poată atinge coperta și paginile, să simtă textura volumului, să simtă acel miros proaspăt de tipografie, să poată răsfoi confortabil, într-o ambianță liniștită, eventual pe un scaun, într-un mic colțișor agreabil, volumul care i-a atras atenția. La Librăria Șt.O.Iosif Brașov am căutat să venim în întâmpinarea acestor nevoi de anticipare a lecturii, prin felul în care am gândit amenajarea saloanelor de carte și muzică, de-a lungul timpului: de la aranjamentul cărților, la organizarea spațiului, a rafturilor, de la iluminare și până la pregătirea unor locuri dedicate lecturii sau evenimentelor.

Începând din luna martie 2013, completăm micile sau marile plăceri pe care  cititorii sunt obișnuiți să le trăiască în librărie,  cu un ingredient cuceritor, esențial în orice anotimp care sporește fără îndoială, în intensitate și profunzime acea trăire a avanpremierei lecturii. E vorba de un ingredient care potențează acuitatea simțurilor și a imaginației, care poate să te liniștească sau să te trezească după caz, pentru a pregăti acea dispoziție ideală cititului.

Oferim cititorilor, pe lângă mărțișoarele culturale, ale lansărilor de de carte și muzică, și un mărțișor aromat: începând cu 1.03.2013,  la Librăria Șt.O.Iosif Brașov oferim la vânzare CEAIURI și ACCESORII PENTRU SERVIREA CEAIULUI, marca TeaGarden.


Descoperiți așadar aromele reviogrante ale lămâii, ale unei dimineți irlandeze, ale mixului de fructe splendid ca o insula vulcanica, descoperiți armonia gustativă dintre măceșe și fructe exotice și câte alte combinații pe care le veți putea elibera din borcănașele de care vă veți desprinde cu greu, după ce le veți mirosi.

 

La Librăria Șt.O.Iosif Brașov, anticiparea lecturii devine mai… aromată!

Vă așteptăm!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *