Mai este doar o saptamana pana la Targul International de Carte si Muzica de la Brasov, pana la editia aniversara pe care o vom sarbatori printr-o multime de evenimente. Saptamana care anunta Targul aduce si ea lansari memorabile, in Salonul St O Iosif, seri minunate, asa cum sunt intotdeauna, Serile Facultatii de Litere.

MIERCURI, 13.03.2012, la Libraria St.O.Iosif Brasov am lansat romanul HOTEL UNIVERSAL (Editura Polirom, 2012), semnat de Simona Sora, alaturi de autoare si de prezentele mereu prietenoase ale cadrelor didactice de la Facultatea de Litere Brasov.


Evenimentul a fost deschis de profesorul ANDREI BODIU care a apreciat-o pe Simona Sora (cunoscuta publicului si pentru rubrica permanenta pe care o semneaza in saptamanalul Dilema Veche) drept un om de arta, de cultura, o personalitate exigenta mai ales cu sine. Ultimul roman semnat de Simona Sora este, in opinia lui Andrei Bodiu una din cele mai bune carti ale anului. HOTEL UNIVERSAL este o lucrare patrunsa de spiritul postmodern, prin care se pun laolalta lucruri care, aparent, nu au ce cauta impreuna. In acelasi timp, romanul Simonei Sora este o lucrare care comunica si cu alte opere cunoscute in literatura romana (cum ar fi Dimineata pierduta, de Gabriela Adamesteanu), un roman care cultiva toate simturile cititorului, cu precadere simtul olfactiv (mirosul trandafirului traverseaza intreaga lucrare). Nu in ultimul rand, Andrei Bodiu a recomandat lucrarea Simonei Sora, atata timp cat autoarea reuseste sa construiasca un roman al echivocului feminin.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gILow0Ns15M[/youtube]

ADRIAN LACATUS, Decanul Facultatii de Litere Brasov a observat, la randul lui, ca HOTEL UNIVERSAL este o carte de neocolit: o formula narativa originala, desfasurata pe mai multe planuri, strabatute de motive poetice,  unite intr-un intreg de o subtila intelepciune feminina.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fRvEcavspPA[/youtube]

SIMONA SORA a multumit celor doi vorbitori pentru aprecieri si a marturisit ca scrierea acestui roman a reprezentat o experienta indelungata. De asemenea, autoarea a laudat locul aparte pe care il ocupa scoala de la Brasov, in literatura romana contemporana. Apoi, ca la fiecare intalnire propusa de Facultatea de Litere, a urmat momentul lecturii publice al carei protagonista a fost, desigur, autoarea.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=61NNIqLxHD8[/youtube]

Multumim publicului pentru prezenta la acest eveniment, multumim cadrelor didactice de la Facultatea de Litere pentru o noua intalnire memorabila cu o personalitate literara aparte si multumim desigur Simonei Sora pentru vizita onoranta de la Libraria St.O.Iosif Brasov.

Volumul HOTEL UNIVERSAL (Editura Polirom, 2012), de Simona Sora este disponibil si pe www.libris.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *