În spiritul aniversar al ediţiei din acest an a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov, am avut parte de o zi plină, cu mulţi vizitatori, cu un maraton de evenimente variate. Am făcut popasuri literare, am depănat pagini de istorie, ne-am bucurat de magia folkului, am primit sugestii despre modalităţi armonioase de a ne trăi viaţa. Am încheiat a doua zi de Târg cu o delectare spirituală de proporţii. Scena de la Business Park Braşov a fost învăluită de rafinamentul vocal şi instrumental într-o seară cu ţinută înaltă, de la care braşovenii au fost nelipsiţi.

Partenerii media în promovarea Târgului, TVR 3 – Târgu-Mureş şi SILVANA ENACHE de la TVS Braşov au fost alături de noi pentru a păstra pe suport video această atmosferă de neuitat. Silvana Enache a mulţumit, ca de fiecare dată, organizatorilor şi partenerilor şi i-a invitat pe scenă primul grup de artişti ai serii.

GRUPUL VOCAL ANATOLY s-a constituit în anul 2000 prin iniţiativa a  patru tineri, desprinşi din Corul Concentus, uniţi de aceeaşi pasiune: muzica. Din 2003 grupul a evoluat ca trio şi a susţinut numeroase concerte şi recitaluri, a a înregistrat 9 cduri. În 2011, trioul s-a extins, prin contribuţia experimentaţilor dirijori CIPRIAN ŢUŢU şi MARIUS MODIGA, devenind un cvintet. Cvintetul Vocal Anatoly a colaborat cu Orchestra Filarmonicii din Roma şi din Braşov, cu Felicia Filip dar şi cu Dorel Vişan. Artiştii braşoveni au oferit un recital de excepţie, anul trecut tot în cadrul Târgului Internaţional de Carte şi Muzică, la lansarea albumului de pricesne TAINICA GRĂDINĂ.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tBtt3LFfeqg[/youtube]

În această seară, Cvintetul Anatoly, adică ANDRADA MUREŞAN, GABRIEL BACIU (tenor), CIPRIAN CUCU (tenor), CIPRIAN ŢUŢU (bariton) şi MARIUS MODIGA (bas) au oferit o reprezentaţie variată, un adevărat divertisment muzical. Repertoriul a cuprins piese din repertoriul naţional şi internaţional, precum: Lăutărească, Horia staccato, Balada România, Down in the river to pray etc.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_jKc-ZPstb4[/youtube]

Braşovenii au descoperit apoi în direct dimensiunea internaţională a ediţiei aniversare a Târgului de la Braşov: un adevărat ansamblu de instrumentişti conduşi de un dirijor japonez. Aşadar, invitaţii din a doua parte a serii au demonstrat că muzica este un limbaj rafinat, cuceritor care aduce la un numitor comun secole, vârste şi naţionalităţi: COLLEGIUM MUSICUM KRONSTADT compus din tineri braşoveni talentaţi, au oferit spre audiţie lucrări ale unor compozitori italieni sau austrieci, sub bagheta unui dirijor nipon, anume KOICHIRO KANNO. Publicul a fost încântat să asculte  interpretarea unor partituri semnate de D.Shostakovich,  J. Brahms,  G. Bizet sau G. Rossini.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y986MEhFSNQ[/youtube]

Ce poate fi mai frumos decât o seară magică de primăvară încheiată pe notele unei miniorchestre interpretând nemuritoarele compoziţii ale lui Johann Strauss? Cam aşa s-a încheiat a doua seară muzicală rafinată la ediţia a 10a a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov. Vă aşteptăm şi mâine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *